Foto: Gerard Pben

Start Samenloop voor hoop Oost Gelre


GROENLO/OOST GELRE – Vrijdagavond 28 oktober konden de eerste groepen zich inschrijven voor de 24-uurs wandelestafette die volgend jaar plaats gaat vinden op de Maliebaan in Groenlo. “Wat is de ‘Samenloop van hoop?” vroeg Patrick Pos vrijdagavond 28 oktober aan de aanwezigen in BS22 in Groenlo. Om te vervolgen: “Dat wist ik eigenlijk ook niet. Totdat mijn buurjongen, Jaap Bruijstens bij mij kwam. Hij loopt stage bij KWF en heeft regelmatig een ‘Samenloop voor hoop’. Hij vroeg dus aan mij of dat ook in Groenlo te organiseren is.”  Pos vertelde dat zoiets dan wel breed gedragen moet worden. Dat lukte, want na wat lijntjes te hebben uitgezet op de sociale media had hij een groot aantal mensen bij elkaar die mee wilden helpen.

De ‘Samenloop voor hoop’ Oost Gelre wordt op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni 2017 van 17:00 tot 17:00 georganiseerd. 24 uur lang maken teams op een parcours gezamenlijk een lange wandeling. Deze estafette staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Daarmee halen ze geld op voor KWF Kankerbestrijding.

Burgemeester Annette Bronsvoort van de gemeente Oost Gelre, was aanwezig als ambassadeur van ‘Samenloop van hoop’ “Ik was erg onder de indruk van de plannen die het bestuur van ‘Samenloop van hoop’ heeft. Ik wil graag ambassadeur zijn omdat dit een erg goed doel is. We kennen in onze families of kennissenkring  altijd wel iemand die te maken heeft met deze nare ziekte. Daar wil ik als ambassadeur graag een bijdrage aan leveren”. Niet alleen burgemeester Annette Bronvoort is ambassadeur, maar ook Olympisch zilveren medaille winnaar Jelle van Gorkom, muzikant/radiopresentator Willem te Molder, voorzitter van de Slag om Grolle Edwin Grothe en voorzitter avond 4daagse Lichtenvoorde  Ronald Ebbers. Zij werden vrijdagavond ook voorgesteld aan de belangstellenden.

Aan de estafette wordt met een team van tien of vijftien personen meegedaan. “Je gaat niet met het hele team de baan op maar één of twee mensen lopen in estafettevorm het parcours”, aldus Pos. Voordat een team zich inschrijft gaat deze geld inzamelen door middel van het organiseren van bijvoorbeeld activiteiten of sponsoring.

Tijdens de 24-uurs wandelestafette wordt er niet alleen gewandeld. De teams hebben ook kraampjes met (zelfgemaakte) spulletjes, hapjes en drankjes. Er zijn activiteiten en lokale artiesten zorgen voor optredens. Tevens zijn er eregasten bij ´Samenloop voor Hoop´ Oost Gelre aanwezig. Dit zijn (ex-)kankerpatiënten, ook wel kanjers genoemd. Zij zijn het hele weekend het middelpunt.

Inmiddels hebben er zich al tien teams aangemeld.

Gepubliceerd op