Stichting Wandel en beleef Groenlo opgericht


GROENLO – Vorige week maandag is bij Notaris Roerdink de officiële akte ondertekend waarmee de nieuwe Stichting Wandel en Beleef Groenlo een feit is. De nieuwe stichting heeft als doel ‘het organiseren van wandelevenementen en alles wat daarmee verband houdt’.

Jaarlijkse wordt de wandeldriedaagse in Groenlo georganiseerd door Fons en Ria Bluemink, Jos en Carla Andringa en Hans en Anke Vrijdag. Dit doen zij onder de vlag van de Lopersvereniging Groenlo. Om de wandeldriedaagse in de toekomst veilig te stellen én om meer mogelijkheden te creëren is nu de nieuwe stichting opgericht.

De stichting wil de wandeldriedaagse verder gaan uitbreiden. “Het is een feit dat er steeds minder kinderen bij komen in Groenlo, daarom maken we de wandeldriedaagse al een paar jaar extra aantrekkelijk voor volwassenen. Zowel voor individuele lopers als voor groepen”, vertelt de kersverse voorzitter Jos Andringa. “We kunnen nu zelfstandig opereren en dat biedt ons meer mogelijkheden. We zijn van plan in de toekomst ook andere wandelactiviteiten te organiseren.” Samen met secretaris Ria Bluemink en penningmeester Anke Vrijdag is Andringa al bezig met de voorbereidingen voor de wandeldriedaagse die dit jaar op 1, 2 en 3 juni wordt gehouden.

De stichting geeft aan dat er steeds meer belangstelling voor recreatief wandelen is. “Wij zien gelukkig ook dat de wandeldriedaagse in Groenlo langzaam maar zeker meer individuele wandelaars trekt. We doen dan ook ons uiterste best om elk jaar een zo aantrekkelijk mogelijke route uit te stippelen. Vooral bij de 10 kilometer zien we dat er elk jaar weer nieuwe deelnemers zijn. Individueel, maar ook in groepsverband zoals buurten, verenigingen en stichtingen. Daar zijn we heel blij mee.”

Voor Groenlo is het mooi dat er weer een organisatie bij is gekomen die activiteiten organiseert in de stad, zo vindt ook notaris Edwin Roerdink. “Het is goed om te zien dat mensen iets willen betekenen voor de samenleving en zich daar ook actief voor inzetten. Uiteraard wil ik daar graag mijn steentje aan bijdragen.”

Gepubliceerd op