Stolperstenen gepoetst voor Open Joodse Huizenroute

GROENLO – Zaterdag 29 april wordt de eerste Landelijke ‘Open Joodse Huizenroute (OJH) in Groenlo georganiseerd. Speciaal voor deze dag zijn leden van  stichting Stolperstenen Groenlo, Linda Commandeur (BS22) en Tineke van Huet de vele stolperstenen , die gelegd zijn voor huizen waar joden, verzetsstrijders en dwangarbeiders in de Tweede Wereldoorlog zijn weggevoerd, gaan poetsen. In Groenlo zijn 67 stolperstenen gelegd.

“Gerard Simons had ons een middeltje gegeven om ze goed schoon te krijgen. Dit weekend worden ze gelakt met hetzelfde goedje als waarmee de Brouwketel van de  Grolsch, op het voormalige Grolssch terrein, is behandeld. Zo blijven ze beter beschermd”, laat Diane Huijskes-Blanken, voorzitter van stichting Stolperstenen Groenlo weten.

Op zaterdag 29 april worden er in het centrum van Groenlo vier huizen opengesteld door de gezinnen die er nu wonen. De bezoeken worden in drie sessies gehouden, 10:30 uur, 12:00 uur en 13:30 uur.

Bezoekers kunnen bij de Stadsboerderij in de Notenboomstraat een flyer halen (kosteloos) Hierop staan de vier locaties vermeld die deze dag aan de OJH meedoen.