Thema avond: Mossen het hele jaar door.


GROENLO – Op woensdagavond 11 februari a.s. houden het IVN en KNNV Oost-Achterhoek, in onderlinge samenwerking, een thema avond over “Mossen het hele jaar door” Dezed wordt gehouden in het Stadsmuseum Groenlo, Mattelierstraat 33, 7141 BP te Groenlo. De avond begint om 20.00 uur.

Mossen komen het hele jaar voor maar zijn het beste waar te nemen als het niet vriest. Nu de dagen lengen kijk dan eens goed op de bodem. Mossen overal, ze grijpen hun kans nu het vochtig is en de vaatplanten hen nog niet overschaduwen. Als je goed kijkt, zie je dat er heel veel verschillende soorten zijn. Neem je er een loep bij, dan zie je grote verschillen in bladvorm en sporendoosjes.

Rudi Zielman bestudeert mossen al sinds zijn jeugd. Hij komt op 11 februari in het Stadsmuseum van Groenlo een lezing, met veel beelden, geven over mossen. Bij welke standplaatsen in onze Oost-Achterhoek kunnen we welke mossen aantreffen? Veenmossen in het veen, Levermosjes op beekoevers, Glasharen op de heide, enz. Wat voor een bijzondere planten zijn mossen en welke functie hebben ze in het ecosysteem? Tijdens deze thema wordt daar veel over verteld en met prachtige beelden toegelicht.

Wij heten u van harte welkom. De toegang is gratis met alleen een bijdrage voor de koffie, thee of fris. Inlichtingen over deze thema avond bij Hans Berndsen 0545 -477222.