Toneelgroep D.O.E.K. kijkt terug op 5 succesvolle voorstellingen


BELTRUM – Toneelgroep D.O.E.K. (Doorgaan op Eigen Kracht) kijkt terug op vijf succesvolle voorstellingen in zaal Dute te Beltrum. Met het stuk Bajesbonje onder leiding van D.O.E.K.’s nieuwe regisseuse Marian Brockötter verkocht de toneelvereniging ook dit jaar al haar voorstellingen volledig uit. De laatste voorstelling werd zondagmiddag 8 maart gespeeld.

Bajesbonje, een dolle klucht geschreven door Mart Moors, gaf een kijkje in de gevangenis van de tirannieke directrice Olga Speer. Vier mensen werden de gevangenis binnengebracht op verdenking van een bomaanslag. In afwachting van hun proces maakten ze kennis met onder andere een louche advocaat en maffe cipiers. Terwijl de één haar partner probeerde te helpen ontsnappen, probeerde de ander haar geplande trouwdag door te laten gaan. De chaos werd compleet toen er een levensgevaarlijke psychotische patiënt binnen werd gebracht.

Een recensie van het stuk en meer informatie over toneelgroep D.O.E.K., is te vinden op de website: www.toneelgroepdoek.nl. Ook is toneelgroep D.O.E.K. te volgen op twitter en facebook. In 2016 hoopt toneelgroep D.O.E.K. weer volle zalen te trekken met een nieuw toneelstuk.