Tweede Kamerlid Rik Grasshof ondersteunt verzet tegen megamestvergister Groenlo.

GROENLO – Afgelopen vrijdag heeft woordvoerder Paul Wallerbos namens de aktiegroep “Megamestvergister Groenlo NEE” een petitie aangeboden aan 2e Kamerlid Rik Grasshof. De petitie roept 2e Kamerleden op om de vergunning voor de bouw van de omstreden mestfabriek op De Laarberg in Groenlo niet te verlenen.

Wallerbos overhandigde de petitie tijdens een bezoek van Groen Links aan de mestfabriek van Groot Zevert in Beltrum. Daar werd door Groot Zevert een debat georganiseerd tussen Groen Links, Groot Zevert en For Farmers over de zin en onzin van mestvergisting.

2e Kamerlid Rik Grasshof gaf aan dat hij de petitie van harte ondersteunt: “Groen Links blijft zeer kritisch op mestvergisting, de echte oplossing ligt in kringlooplandbouw. Wij snappen heel goed de bezorgdheid die leeft onder de Groenlose bevolking, het wordt een enorme mestfabriek”.

Wallerbos, die beroepsmatig duurzaamheidsspecialist is, deed zelf ook mee in het debat (dat in goede onderlinge verstandhouding verliep) en benadrukte nog eens dat mestfabrieken te rooskleurig worden afgeschilderd als energiefabrieken en kringloopoplossingen.

“Inmiddels is duidelijk dat de mestfabriek in Groenlo, de grootste in de EU, geen lokale duurzame energie oplevert, maar door de enorme schaalgrootte wel een gevaar vormt voor omwonenden en bedrijven. Mijn mening werd vandaag deels ondersteund door een aantal aanwezige mestverwerkingsspecialisten die op een aantal punten onze bezorgdheid delen over de financiële haalbaarheid en omgevingsrisico’s van de megalomane plannen in Groenlo”, aldus Wallerbos.
    Geef een reactie.

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.