Van lezingen en culturele uitstapjes tot kunst en studie-coaching

Deel dit bericht

Open Huis bij veelzijdig H&H

LICHTENVOORDE – Vrijdagavond 8 en zaterdag 9 juni houdt H&H Open Huis. Iedereen die meer wil weten over kunst, cultuur, literatuur, stedentrips en huiswerkbegeleiding voor studerende kinderen, is van harte welkom. Het zijn echte inloopdagen. Aanmelden is niet nodig, u stapt gewoon binnen om in ongedwongen sfeer alles te weten te komen over uw mogelijkheden bij H&H.

Reisbegeleiding
H&H staat voor (Els) Hissink en (Herman) Haverkort. Beide initiatiefnemers begonnen in 2013 met huiswerkbegeleiding maar hebben inmiddels hun werkterrein flink vergroot. “Onze passie voor reizen en cultuur was de aanzet voor H&H Stedentripbegeleiding,” vertelt Els. Herman vult aan dat Els al vele jaren in Italië stedentrips verzorgt. Dat kan Rome zijn maar ook Florence of Siena. Herman vertelt verder dat tegenwoordig niet alleen Italiaanse steden op het programma staan, maar ook Barcelona en Berlijn. “Twee typische architectuursteden waar ik bij wijze van spreken wel een boek over kan schrijven. “

Lezingen kunst en cultuur
Wie veel reist kan veel verhalen, luidt het gezegde. Geen wonder dat Els lezingen geeft over onderwerpen als kunst en cultuur, die vaak naadloos aansluiten bij de steden die zijn bezocht. Els: “Daarnaast geef ik ook lezingen over literatuur voor een breed publiek.” Herman geeft lezingen over bouwkust. Die gaan over de architectonische basisprincipes schoonheid, stevigheid en bruikbaarheid (venustas, firmitas en utilitas). Herman: “Die werden al zo’n 20 jaar voor onze jaartelling vastgelegd door Vitruvius, een Romeinse architect (‘architectus’). Binnen zijn kaders valt veel te vertellen over kunstzinnige bouwwerken, waar ook ter wereld, compleet met anekdotes en wetenswaardigheden.

Studiebegeleiding en bijles
Els en Herman zijn ook studiecoaches. Beiden leren leerlingen vmbo, havo en vwo beter en slimmer huiswerk maken. “De behoefte aan huiswerkbegeleiding is groot” vertelt Els. “Daarnaast vindt bijles ook gretig aftrek. En niet zonder succes. 100% van onze leerlingen slaagt. Mooi toch!”

Open Huis
H&H houdt Open Huis aan de Rapenburgsestraat 6a in Lichtenvoorde. Vrijdag 8 juni van 17.00 tot 21.00 uur. Zaterdag 9 juni van 10.00 tot ca. 16.00 uur.

    Advertenties
    Deel dit bericht