Vestingdagen Cultureel omgetoverd tot Passe-partout Promotie Dagen


GROENLO – Vorig jaar werden in Groenlo voor het eerst de Vestingdagen Cultureel georganiseerd. Toen werd ook een passe-partout geïntroduceerd. En dat werd een groot succes. Met het passe-partout krijgt iedereen ook dit jaar toegang tot nagenoeg alle toeristische bezienswaardigheden in Groenlo!

Het passe-partout is in het gehele aankomende toeristisch seizoen geldig (april tot en met oktober 2017). Het wordt uitgegeven in de vorm van een juten zakje met daarin vier dukaten! De prijs blijft €5,00 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen t/m 12 jaar.

Wie doen er mee?
Met de dukaten die in het juten zakje zitten kan iedereen terecht bij vier van de volgende toeristische bezienswaardigheden (elk kost 1 dukaat):
* Stadsboerderij Grolle
* Stoomhoutzagerij Nahuis
* Stadsmuseum Groenlo
* Multimediashow Slag om Grolle in de Oude Calixtuskerk
* Toren beklimmen en bezichtiging Calixtusbasiliek
* Kerkers onder het Stadhuis.
* Een ritje met de Groenlo Vestingstad Express.

Informatie en verkooppunten
Het passe-partout is het hele seizoen te koop bij de VVV in Groenlo (Kevelderstraat 1), de receptie van Marveld Recreatie en de deelnemende toeristische bezienswaardigheden. Bezoekers ontvangen bij aankoop een plattegrond. Op de achterkant van de plattegrond staat informatie over de deelnemers en de openingstijden. Ook zijn de verschillende galerieën vermeld die Groenlo rijk is.

Passe-partout Promotie Dagen
Er zijn dit jaar vijf zogenaamde Passe-partout Promotie Dagen. Telkens een andere toeristische bezienswaardigheid is dan het middelpunt met een extra programma. Ook de Vestingstad Express rijdt. De Passe-partout Promotie Dagen vinden tussen 11.00 en 17.00 uur* plaats op:
* Zaterdag 6 mei (Stadsboerderij het middelpunt)
* Zaterdag 10 juni (Oude Calixtuskerk het middelpunt)
* Zaterdag 1 juli (Stoomhoutzagerij het middelpunt)
* Zaterdag 2 september (Calixtusbasiliek het middelpunt)
* Zaterdag 30 september (Stadsmuseum het middelpunt)
* Let op: de Stoomhoutzagerij heeft afwijkende openingstijden (opent om 10.00 uur en sluit om 16.00 uur).

Uniek project
Erik Mentink van Groenlo Vestingstad Promotion is enthousiast over de passe-partouts: “Het is een uniek project, waarbij toeristen een compleet beeld krijgen van wat Groenlo te bieden heeft.” Ook Bernou Wagenaar, toeristisch coördinator bij de gemeente Oost Gelre, is tevreden: “Het is een prachtige samenwerking en een mooie aanwinst voor toeristisch Groenlo. We verwachten weer veel bezoekers te trekken.”

Gepubliceerd op