Vlinderexcursie in Beekdal en Grolse Weiden


Gepubliceerd op

LICHTENVOORDE/GROENLO – De Stichting Landschapskudde Oost-Achterhoek organiseert in het weekend van 8 en 9 augustus twee vlinderexcursies. Op zaterdag 8 augustus in het Beekdal in Lichtenvoorde en op zondag 9 augustus in Stadspark De Grolse Weiden.

Zaterdag 8 augustus: Beekdal Lichtenvoorde
Welke dagvlinders leven er in deze groene long van Lichtenvoorde? Deze vraag staat centraal tijdens deze excursie, die boeiend is voor jong en oud. De start is om 10.00 uur ’s ochtends bij de ijsbaan aan de Esstraat. De excursie duurt ongeveer 1,5 uur.

Zondag 9 augustus: Stadspark De Grolse Weiden
Welke dagvlinders leven er op de stadswallen, de gracht, het voormalige Grolsch-terrein en langs de Groenlose Slinge? Deze vraag staat centraal tijdens de excursie, die boeiend is voor jong en oud. De start is om 10.00 uur ’s ochtends vanaf het parkeerterrein bij de Emté aan Den Koem 2 in Groenlo. De excursie duurt ongeveer 1,5 uur

Vooraf aanmelden bij Stichting Landschapskudde
Vooraf aanmelden is verplicht en kan tot 6 augustus via e-mail: info@landschapskudde.nl.

Tip: neem je fototoestel mee! Door foto’s te maken kunnen verschillende soorten gemakkelijker op naam gebracht worden.

Schaapskudde
De Landschapskudde beheert ook in 2015 weer het Beekdal en het Flierbeekpark in Lichtenvoorde en de Grolse Weiden in Groenlo. Dit is de reden waarom de Stichting Landschapskudde deze excursie organiseert. Tijdens de excursie wordt ook ingegaan op het beheer met de schaapskudde en het effect daarvan op de natuur.

Meer informatie: Stichting Landschapskudde Oost Achterhoek, secr.: p/a  Kottenseweg 180, 7107 AB  Winterswijk-Kotten, e-mail: info@landschapskudde.nl.