Voorleesuurtje in teken van geitjes


ACHTERHOEK – Het voorleesuurtje in alle vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek staat de komende weken in het teken van geitjes. Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het Prentenboek van het Jaar, ‘We hebben er een geitje bij!’, centraal. De voorleesuurtjes haken natuurlijk aan bij dit thema.

Prentenboek van het jaar

In We hebben er een geitje bij! is op de kinderboerderij een nieuwe bewoner geboren. Voor Mik het babygeitje heeft gevonden, gaat hij langs alle andere kinderboerderijdieren, die elk op hun eigen manier uiting geven aan hun blijdschap over de geboorte van het nieuwe geitje.
Het Prentenboek van het Jaar is geschreven door Marjet Huiberts en geïllustreerd door Iris Deppe

Voorleesuurtjes

Op 1 februari wordt in Ruurlo gestart met het voorleesuurtje over het geitje dat geboren wordt. Daarna volgen Neede en Lichtenvoorde (4 februari). Een dagje later, 5 februari, kunnen de peuters uit Winterswijk komen luisteren naar het verhaal over het geitje. In Eibergen en Borculo wordt op 10 februari voorgelezen. Groenlo sluit de rij op 18 februari. De voorleesuurtjes beginnen om 10.30 uur (met uitzondering van Winterswijk, waar om 11.00 uur begonnen wordt). Alle peuters en ouders/verzorgers zijn van harte welkom.

Gepubliceerd op