Vrije Slag door Grolle wordt compleet programma


Gepubliceerd op

GROENLO – Het wordt een middagvullend festijn op zaterdag 25 juni aanstaande bij de tweede editie van De Vrije Slag om Grolle. Het vernieuwde bestuur heeft een prachtig programma samengesteld voor het hele gezin.

“Gezelligheid moet de boventoon voeren.”, zo vertellen Arno van Wees, Monique Wassink, René Penterman en Wilfred Kristen tijdens één van de vergaderingen. De overige bestuursleden, Denise van der Donk-Eskes en Klaas Hofstra zijn deze avond niet aanwezig. “De Boompjeswal wordt afgesloten voor het verkeer en er zijn verschillende dingen te doen, te zien en te beleven. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om iets te eten en te drinken. “Rockcafé Taste zorgt voor een biercarrousel en voor een podium met muziek. Voor de kinderen is er onder andere een springkussen.” Net als vorig jaar zal good old Kees Porskamp de presentatie van het gebeuren op zich nemen. Voor de deelnemers staan er drie heerlijke hottubs klaar en uiteraard is er kleed- en doucheruimte. “We houden het zo compact mogelijk, alles vindt het op plein plaats.”

De aanmeldingen voor de verschillende afstanden komen langzaam binnen. “Dat was vorig jaar ook zo, drie dagen voor het evenementen kwamen de aanmeldingen pas echt massaal binnen.” Nieuw dit jaar is de dubbele afstand, 4600 meter. Dat zijn twee complete rondes door de gracht. “Dat is een behoorlijke afstand en echt geschikt voor de geoefende zwemmers. Vanuit de ZVG zijn er al aanmeldingen binnen voor deze afstand.” De organisatie kiest ervoor deze afstand toe te voegen aan de bestaande afstanden van 350 meter, 1500 meter en 2300 meter. “Er was veel vraag naar de dubbele afstand, vooral van deelnemers buiten Groenlo. We willen er mooi evenement van maken voor Groenlo en willigen dit verzoek dus graag in.”
Ook voor volgend jaar heeft het bestuur alweer grootste plannen. “We willen graag een zogenaamde drakenbootrace organiseren in de gracht. Dat zou een prachtig aanvulling zijn op ons zwemfestijn.” Wij houden u via deze krant op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ook nieuw is de zogenaamde Badeendenrace waarover u eerder in deze krant al heeft kunnen lezen. Het is een initiatief van de Lionsclub Oost Achterhoek en de opbrengst is bestemd voor goede doelen in de regio. Om ongeveer 17:00, na de zwemfinish, zullen de gesponsorde eendjes te water worden gelaten vanaf de brug in het park van het Laantje van Lasonder. De stroming, en de hulp van de Grolse brandweermannen, zullen de eendjes de finish over helpen. De eigenaren van de winnende eendjes kunnen een mooi geldbedrag tegemoet zien.

Als het aan de organisatie ligt, wordt het dit jaar wederom een groot succes. Vorig jaar waren er ruim 200 deelnemers en de verwachting is dat dat aantal dit jaar verdubbeld zal worden. De organisatoren zijn momenteel nog druk bezig met het binnenhalen van sponsoren en het completeren van het programma.
Aanmelding voor de legendarische zwemtocht met de volgende onderdelen: 350 meter sponsor zwemmen voor kinderen € 3,00 (start 16.00 uur), 1.500 meter € 5,00 (start 15.45 uur), 2.300 meter 6,00 (start 15.30 uur) en 4.600 meter € 10,00 kan via www.devrijeslagdoorgrolle.nl.