Wandel- en fietspad geopend in de Besselinkschans


Gepubliceerd op

VRAGENDER – Vragender kan weer gebruik maken van een snelle doorsteek vanaf de Visserijdijk naar de Schans. Maandag 20 maart werd het pad officieel geopend door de gemeente en grondeigenaar de familie Klein Gebbink.

De kwaliteit van de Besselinkschans, waar het nieuwe pad in ligt, zijn de evenementen, maar zeker ook het landschap. “Binnen de Besselinkschans komen veel toeristen en ook verenigingen bij elkaar. Zoals de motorcross, Hondenvereniging, visverenging, Scouting en hardloop vereniging. Maar het heeft ook een belangrijke toeristische functie met zijn regionale fiets- en wandelpaden”, vertelt Vincent van Uem wethouder van de gemeente Oost Gelre en voegt daar de aanwezigheid van de Grolse Linie met de Engelse schans aan toe.

“Dat wat Aloyse en zijn vrouw Annie Klein Gebbink hebben bedacht past mooi in de Besselinkschans”, laat de wethouder weten. Zij hebben een stuk grond vrijgegeven voor de aanleg van openbaar wandelpad. Het wandelpad met de naam ‘Driekspad’ ligt er nu zes weken en is aangelegd door Wopa. Het wandel- en fietspad ligt tussen de Visserijdijk en Eikendijk en is 175 meter lang.

De aanleg van het pad past mooi in de visie van de gemeente Oost Gelre om de Besselinkschans meer uitstraling te geven. “Inmiddels is er een panoramadek op de visvijver en een hekwerk om de vijver gerealiseerd en op 1 januari was er een nieuwjaarsduik”, aldus de wethouder. Tevens geeft de wethouder aan dat er een werkgroep geformeerd is die gaat kijken naar de mogelijkheden voor een ‘natuurlijke speelplek’.

Met de opening van het pad is ook symbolische een start gemaakt van alle komende werkzaamheden in de Besselinkschans.

“Het pad ligt ongeveer op de zelfde plek waar vroeger ook een verbindings-pad lag. Tevens was het ook ooit de scheiding tussen twee weilanden van boeren. Ook werd wel eens aangegeven, door inwoners uit Vragender, dat het jammer is dat ze niet meer binnendoor naar de schans konden”, vertelde Aloyse Klein Gebbink en geeft aan dat er nu weer een snelle verbinding is naar de Schans.

Op de links wethouder Van Uem en de familie Klein Gebbink. Foto: Marcel Houwer