Weekmarkt verhuist naar de Markt


LICHTENVOORDE – De Weekmarkt in Lichtenvoorde verhuist in voorjaar 2019 naar centrum. Het verplaatsen van de weekmarkt is opgenomen in het Programma ‘Geef Lichtenvoorde Kleur’. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de weekmarkt te verplaatsen naar het marktplein, richting Korte Rapenburgsestraat tot de Varkensmarkt. Wel zal de weekmarkt tijdens een aantal evenementen uitwijken naar de oude locatie aan de Dijkstraat.

“Het verplaatsen van de weekmarkt is opgenomen in het Programma Geef Lichtenvoorde Kleur. De Dijkstraat is in het programma opgenomen als woonstraat. Het kernwinkelgebied wordt hiermee versterkt en compacter. Hiermee willen we de economie en de aantrekkelijkheid van het kernwinkelgebied in Lichtenvoorde verbeteren. Ondernemers en marktkooplieden hebben in samenwerking met elkaar bekeken waar de weekmarkt een mooie, nieuwe plek kan krijgen”, aldus wethouder Marieke Frank.

Om de warenmarkt te verplaatsen zijn er nog een aantal vervolgstappen nodig. Er moet een verkeersbesluit worden genomen, een omgevingsvergunning worden aangevraagd en een opstellingsplan worden gemaakt. Ook moet er nieuwe elektra worden aangesloten. Wanneer dit is gerealiseerd verhuist de warenmarkt naar de nieuwe plek in het centrum.

Voor meer informatie marktmeester Albert Hilverink 0620840612.

Gepubliceerd op


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.