Welgelegen officieel geopend


Gepubliceerd op

GROENLO – Na een ingrijpende renovatie en verbouwing is dinsdagmiddag 12 mei Welgelegen Stadscafé & Boothuis in Groenlo officieel geopend.

Het begon allemaal in 2007 toen Wiljon en Claudia Wellink de leegstaande villa aan de Ruurloseweg kochten. “We hoorden dat er een sloopvergunning was voor het pand. Dat zou toch zonde zijn en we hebben het pand gekocht”, aldus Wiljon Wellink. “In december 2013 wilden wij het pand weer van de hand doen. Er waren verschillenden oplossingen aangedragen om iets te doen met het pand maar die hebben het niet gehaald. Toen kwam er een sms’je van Willem Verhoeven. Hij kwam met een voorstel… de droomvariant”, vertelde Wiljon.

“We kunnen zeggen dat het lelijke jonge eendje van Groenlo is opgegroeid tot een prachtige zwaan. En niet alleen Groenlo maar ook de omgeving maakt al gebruik van deze locatie. Met het openen van dit boothuis is de puzzel compleet en gaan wij keihard aan de slag om het nog wegkomende maken voor alle gasten”, aldus exploitant Willem Verhoeven, die hiermee zijn droom werkelijkheid ziet worden.

“Ik denk dat iedereen die deze middag hier aanwezig is, overweldigt is met wat hier is gerealiseerd. Het overtreft de stoutste verwachtingen. Het is trendy, mondiaal, warm en het heeft allure”, aldus de burgemeester.

Tevens bedankte de burgemeester de provincie Gelderland en het Waterschap. “De provincie Gelderland heeft een flinke bijdrage geleverd voor de inrichting van de buitenruimte”, vertelde zij. De gracht is een monument en belangrijk voor Welgelegen en het Waterschap Rijn en IJssel heeft hierin een belangrijke rol gespeeld. “Nu kan er straks vanaf dit punt gevaren worden en kan de vesting Groenlo vanaf een mooie manier worden beleefd”, aldus de burgemeester.

De burgemeester ontkurkte samen met Willem Verhoeven (exploitant) en Wiljon Wellink (eigenaar), als openingshandeling een fles champagne en proostte met de aanwezigen op Welgelegen.