Word collectant voor kinderen met een visuele beperking

In ons land zijn duizenden blinde en slechtziende kinderen die – net als hun leeftijdsgenootjes – dromen over later. Omdat ze ook bij de brandweer willen, of muzikant of zwemkampioen willen worden. Daar moeten ze wel éxtra hard voor knokken. Daarom houdt Vereniging Bartiméus Sonneheerdt jaarlijks een collecteweek om geld in te zamelen voor onderwijs, onderzoek en hulpmiddelen. Nieuwe collectanten zijn van harte welkom!

Waarom een collecte?
Dit jaar collecteert Bartiméus Sonneheerdt in Groenlo van 15 t/m 20 oktober. De opbrengst gaat naar kansrijk onderzoek naar een betere behandeling van zeldzame, ernstige oogaandoeningen bij kinderen. Wellicht bereiken we hiermee dat kinderen in de toekomst langer hun zicht kunnen behouden.

Bert van Leeuwen, ambassadeur van Bartiméus Sonneheerdt: “Blinde en slechtziende kinderen hebben onze hulp hard nodig, om net als ieder ander kind te kunnen leren, spelen en sporten. Tachtig procent van de informatie die je binnenkrijgt, komt binnen via je ogen, stel je voor dat je dat moet missen… Dat maakt een betere behandeling van oogziekten zo belangrijk en daarvoor maakt Bartiméus Sonneheerdt zich sterk.”

Bartiméus Sonneheerdt zoekt vrijwilligers!
In Groenlo, Eefsele en Zwolle gaat een team enthousiaste plaatsgenoten met de collectebus langs de deuren. Nieuwe vrijwilligers om het collecteteam te versterken zijn van harte welkom. U kunt zich direct aanmelden bij Astrid Meekes 0544-463230 of Francis Bonenkamp 0544-463695.

Meer informatie: steunBartimeus.nl/collecte

Dit berichtt wordt van Streekgids.nl verwijderd op 20 October 2018 22:00

    732total visits,1visits today
    Geef een reactie.

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.