Zwarte Cross opent kerk


‘Gospel Church’ 29ste podium op komende editie

LICHTENVOORDE – Geheel tegen de trend van ontkerkelijking wordt er door de organisatie van de Zwarte Cross weer een kerk in Nederland geopend: de ‘Gospel Church’. Een splinternieuwe kapel waar drie festivaldagen lang hoogmissen plaatsvinden die in het teken staan van alles waar de Zwarte Cross voor staat, namelijk: feest, originaliteit, supergoede bands, humor en verdraagzaamheid. Met de komst van dit bedevaartsoord 2.0 komt het totaalaantal podiumplekken op 29 tijdens komende Zwarte Cross. Het festival vindt plaats op 21, 22, 23 en 24 juli en er zijn nog dagkaarten voor de vrijdag en enkele campingkaarten verkrijgbaar.

This church is rockin
Het imago van de christelijke kerk gaat er de afgelopen jaren niet echt op vooruit. Men zou bijna vergeten dat die christenen ook nog goede dingen gedaan hebben. Gospel is nou één van die dingen waar zelfs het hart van Richard Dawkins van begint te bateren! De Gospel Church op de Zwarte Cross is een plek waar gelovigen en atheïsten zich kunnen vinden in een gezamenlijke overtuiging dat iedereen kan zingen, dansen en er een mooie tijd van kan maken met de mensen om zich heen. Iedereen is hier welkom en niemand hoeft bekeerd te worden. Hier worden de mooie dingen van het leven samen gevierd onder de bezielende leiding van voorganger Reverend Willy & The Holy Singles en The Rainbow Gospel Singers. Deze groep bestaat uit de beste gospelzangers en zangeressen die worden bijgestaan door de beste muzikanten die ons land rijk is. “This church is rockin’!”, aldus een verheugde festivaldirectrice Tante Rikie. “En in tegenstelling tot de meeste kerken zit deze gegarandeerd stampvol. Halleluja!”.

Say yes to apartigheid!
Ieder jaar probeert de festivalorganisatie haar bezoekers weer te verrassen met unieke en originele toevoegingen aan het toch al zeer diverse programma. Naast de inmiddels legendarische cross en het spectaculaire stuntprogramma zijn op theater- en muziekgebied zo’n beetje alle denkbare (sub)genres vertegenwoordigd. Gospelmuziek wordt niet of nauwelijks geprogrammeerd op festivals van vergelijkbare grootte en een speciaal gospelpodium komt al helemaal nooit voor. Daarmee is de ‘Gospel Church’ voor zowel het binnen- als buitenland uniek en wordt het adagium voor deze 20ste editie volledig waargemaakt. Broeders en zusters: ‘Say yes to apartigheid!’.

Overzicht podia Zwarte Cross 2016
Vorig jaar telde de Zwarte Cross 27 podiumplekken. Zeer binnenkort maakt de organisatie nog een nieuw podium langs de crossbaan en een nieuwe speelplek op de Theaterweide bekend. Het totaal aantal podia voor de Zwarte Cross 2016 komt hiermee uiteindelijk op 31. Een overzicht van de tot op heden bekend gemaakte podia:

1. Hoofdpodium 2. Megatent 3. Loco Arena 4. Roadhouse
5. The Bayou 6. Nozem Dôme 7. Arc de Triomphe 8. Theatertent
9. Theatertipi 10. Buitenpodium 11. Universitent 12. Dansvloer
13. Blagenparadijs 14. Café ‘Harder! 15. Gaycafé ‘De Kast’ 16. Metalcafé ‘De Baterbar’
17. Discotent 18. Exoticana 19. Reggaeweide 20. Boschplaat
21. Undercovertent 22. De Dampkring 23. Tweetakt-terras 24. Kampvuur
25. Rijdend Podium 26. Rock ’n Roll Circus 27. Spiel mir einer Tirolertent 28. Le Garage
29. Gospel Church

Naast deze podia zijn er nog diverse weides/locaties toegankelijk voor de (camping) bezoekers: vijf buurtkroegen op de camping, kampeerhotel Grasnapolsky, stuntarena de Brokkenmakersarea, relaxweide De Oase en Sterrenrestaurant Le Carburateur.

Zwarte Cross 2016; 21 – 22 – 23 – 24 juli
Festivalterrein de Schans, Lichtenvoorde
www.zwartecross.nl

Gepubliceerd op