Verslag van de raandsvergadering


De Oost Gelderse energie!
De inwoners van Oost Gelre zijn erg ondernemend. Elk jaar starten er weer nieuwe jonge ondernemers in Oost Gelre. Erg belangrijk. Maar ook onze verenigingen zijn bijzonder ondernemend. Er worden door hun veel (grote) evenementen georganiseerd. Ook worden steeds meer maatschappelijke taken, die voorheen door de overheid werden gedaan, nu door de ondernemende burgers/verenigingen opgepakt. Deze ondernemende geest is de ‘Energie’ van Oost Gelre. En deze energie geeft je energie!

Agrarische ondernemers
In de raad van 1 maart jl. ging het, met dank aan OOG en de PvdA, wéér eens over de wijze van landbouw. Ze hadden grote moeite met een uitbreiding van een agrarisch bedrijf aan de Grensweg in Zieuwent. Het bedrijf voldoet aan alle eisen i.z. milieu, bestemmingsplan en dierwelzijn en toch gingen beide partijen en vol voorliggen. We kunnen ons goed voorstellen dat je hier als ondernemer knettergek van wordt! Als het aan OOG en de PvdA ligt gaan we terug naar de jaren 50 van de vorige eeuw. Niet reëel natuurlijk. De ´boertjes van PvdA en OOG´ Baks en Schmidt gingen tijdens de raadsvergadering ook nog eens op de stoel van de agrarische ondernemer zitten. Het moet niet gekker worden! Schoenmaker blijf bij je leest!

Opvang asielzoekers
Maar eigenlijk stond het belangrijkste agendapunt van raadsvergadering bij de ‘Hamerstukken’, namelijk de wijze waarop wij in Oost Gelre asielzoekers willen gaan opvangen. In de raadscommissievergadering van 16 februari jl. is het raadsvoorstel i.z. de wijze van opvang van asielzoekers besproken. College had een zeer goed voorstel gemaakt waarin alle raadspartijen zich konden vinden, namelijk: maximaal 200 asielzoekers voor maximaal 5 jaar en samen met de bevolking en ondernemers bepalen wat de beste locatie is voor een azc. Burgemeester Bronsvoort gaf terecht aan zeer trots te zijn dat de volledige raad dit voorstel steunde, zodat het als hamerstuk in de raad afgedaan kon worden.

Besselinkschans
Eindelijk, na veel en lang aandringen van met name het CDA, lag er nu een goed financieel onderbouwd raadsvoorstel voor de uitvoering van de visie Besselinkschans. De uitvoering van deze visie is nu financieel verantwoord en dat was met name voor het CDA een belangrijk punt en tevens de reden waarom het CDA bij een eerdere behandeling van de visie stevig op de rem trapte.

Met de gefaseerde uitvoering van de visie Besselinkschans krijgt evenementengemeente Oost Gelre er een prachtige natuur- en evenementenlocatie bij. Een evenementenlocatie die hopelijk veel ondernemers en ondernemende verenigingen gaat verleiden om er prachtige evenementen te organiseren. En dat gaat lukken met de Oost Gelderse Energie!

Fractie CDA Oost Gelre:
Theo Donderwinkel 0544-376566
Niek Bragt, n.bragt@oostgelre.nl
Carla Heming 0544-465506
Toon Hulshof 06-50227949
Theo Krabben 06-10731186
Walter Leemreize 06-22540413
Yvonne Winkel 0544-353282

Gepubliceerd op