24 april 2024
Home » Regionaal » Kerstfair in Bronkhorst

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

BRONKHORST – De Kerstfair in Bronkhorst wordt gehouden op 19 en 20 december 2015. Zangkoren, kramen, de poppenvoorstelling ‘A Christmas Carol’, er is van alles te zien en beleven in het kleinste stadje van Nederland, dat zich twee dagen lang waant in vroeger tijden.

Het is de nostalgie en het terugverlangen naar vroeger tijden die al jarenlang op veel mensen een grote aantrekkingskracht heeft. Elk jaar wordt in Bronkhorst de klok zo’n tweehonderd jaar teruggedraaid. Een speciale toneelgroep brengt dit tijdens de kerstfair in beeld. In de straten lopen schoorsteenvegers, straatschoffies, welgestelde heren en dames, die zich hebben gehuld in de kleding uit de tijd van Charles Dickens. Prachtig om kostuums en attributen van toen zo dichtbij te kunnen bekijken. Het kattenkwaad van de kinderen laat het publiek natuurlijk glimlachen.

Het verlichte stadje, de oorstrelende kerstliederen die koren zingen op verschillende plaatsen in Bronkhorst en de midwinterhoornblazers van d’Olde Roop brengen de bezoekers in kerstsfeer, evenals de oude ambachten, geur van oliebollen, appelbeignets, warme glühwein en chocolademelk.

Op het pleintje bij de kapel staat een bescheiden kerstmarkt opgesteld, met onder andere landleven design- en woonartikelen, kleding, laarzen, batik, hoeden, lederwaren, wijn en chocolade. Vuurkorven en de kerststal met ezels maken het beeld compleet.

Uniek in Nederland is het poppenspel ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. Het verhaal over de vrek Ebenezer Scrooge, die tijdens de kerstnacht drie geesten op bezoek krijgt is wereldberoemd. De poppenvoorstelling is een initiatief van Peter en Lidy Noort en hun kinderen Bart, Marjoleine en Wouter. Dit jaar brengen ze weer een kleine, maar bijzondere aanvulling aan in het spel! Een. Ook zo benieuwd wat het is?

Tijdens de kerstfair worden in de Slotkapel van Bronkhorst zes voorstellingen gegeven. Deze beginnen zaterdag 19 december om 13.00, 15.00 en 17.00 uur en zondags de 20ste om 12.00, 14.00 en 16.00 uur. De voorstelling duurt ongeveer één uur en is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar.

Kaarten kosten 8 euro per stuk, kinderen t/m 12 jaar betalen 5 euro en zijn te bestellen bij Lidy en Peter Noort, telefoon (0548) 615674 of per email poppenspel@scrooge-marley.nl. Meer informatie staat op de website www.scrooge-marley.nl.

De Kerstfair Bronkhorst is op zaterdag 19 en zondag 20 december 2015 van 11.00 tot 18.00 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid, dit wordt duidelijk aangegeven. Op zondag kan ook worden geparkeerd op het terrein bij Sporthal Het Hooge Wessel in Steenderen. Gasten worden naar Bronkhorst gebracht in huifkarren.

Kerstsfeer in Bronkhorst. Foto: PR