20 april 2024
Home » Regionaal » Digitaal Opkopers Register van start

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

WINTERSWIJK – Op 1 januari 2016 start ook in Winterswijk het Digitaal Opkopers Register. De gemeente Winterswijk, de politie en het Openbaar Ministerie werken samen om ervoor te zorgen dat handelaren voortaan de in- en verkoop van tweedehands goederen via het Digitaal Opkopers Register registreren. Het voordeel van dit digitale systeem is dat de politie automatisch bericht krijgt wanneer een goed wordt ingevoerd dat als gestolen geregistreerd staat.

Het digitale systeem wordt door de politie aangeboden als vervanging van de papieren registratie van in- en verkoop van tweedehands goederen. Deze registratie was al langer verplicht, maar daar werd niet op toegezien. Vanaf 1 januari zal dat, met het digitale systeem, wel het geval zijn. Handelaren van goederen ontvangen hierover bericht. Bent u nu al nieuwsgierig wat dat voor u betekent? Kijk dan op de website van de gemeente voor meer informatie.

In de regio Achterhoek Oost is het aantal woninginbraken helaas toegenomen. Na een woninginbraak worden de gestolen goederen vaak doorverkocht. De snelheid van uitwisseling van gegevens met de politie vergroot de pakkans van helers, inbrekers en veelplegers. Dit bemoeilijkt de verkoop van gestolen goederen. Deze samenwerking is een nieuwe stap in de aanpak van heling.