25 april 2024
Home » Regionaal » Mega Piraten Festijn terug naar Zelhem

Mega Piraten Festijn terug naar Zelhem

160

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

ZELHEM – Het Mega Piraten Festijn keert op zaterdag 9 april weer terug naar Zelhem. De plaats is al jaren een vaste halte van de reizende festivalkaravaan. Vele toppers uit de Nederlandstalige muziekwereld zijn weer van de partij. Van Jan Smit tot Jannes, van Thomas Berge tot Mooi Wark. De presentatie is als vanouds in handen van Willie Oosterhuis. De voorverkoop is inmiddels begonnen. Al 25 procent van de kaarten is weg. “En dat belooft veel goeds”, stelt organisator Eddie Mensink.

Het Mega Piraten Festijn begon zo’n dertien jaar geleden als eenmalig festival in Lemelerveld, maar organisator Eddie Mensink zag al snel meer potentie voor de formule. En hij had gelijk. Inmiddels staan er al meer dan honderd MPF’s door heel Nederland op de teller. Zelhem is met enkele onderbrekingen al jaren een vaste halte. “Het voelt altijd als thuiskomen”, stelt Mensink. “Dat komt ook omdat we in Zelhem in het epicentrum van het piratengebeuren zitten. Daar is de honger altijd gebleven! We mogen altijd rekenen op veel enthousiast publiek en daar doe je het uiteindelijk voor.”

Bij het Mega Piraten Festijn draait het allemaal om laagdrempeligheid, gezelligheid en bekende liedjes. “Het publiek wil mee kunnen zingen”, stelt Mensink. “En dat gebeurt ook. En hoe! Ik neem elk festival een kijkje bij het podium. Horen en zien vergaat je! We noemen het MPF niet voor niets het Meezingfeest van het jaar. Iedereen zingt mee. Verbroedering en gezelligheid; dat blijft onze insteek en daar wordt niets aan veranderd.”

Programma
Jan Smit, Jannes, Mooi Wark, Lesley Williams, Thomas Berge, Wolter Kroes, Stef Ekkel, Marianne Weber, Helemaal Hollands, Bonnie St. Claire, Rene Karst, Monique Smit, Edwin van Hoevelaak, Stad en Land, Roy Donders, Frank van Etten, Ancora, Joey Hartkamp, Jannes, Jean en Jean Knipping, Bjorn Litjens, Henk Dissel, Gino Graus, Jacques Herb, Gebroeders Ko, Willem Barth, Bokkie Peters, Hessel Wijkstra, Alex en Belinda.

Voorverkoop
Kaarten à 22,50 euro (exclusief reserveringskosten) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij: Café de Groes, Radio Ideaal en Sigarenmagazijn Roenhorst in Zelhem, Café de Snor in ‘s-Heerenberg, Totaal Gemak Leuven in Zevenaar, de Bruna in Vorden, Café ‘t Hemeltje in Ulft, Koenders ‘t Ware Huis in Gaanderen, ‘t Keyzertje Bloemen en Meer in Varsseveld en De Roos Lederwaren in Doetinchem.
Daarnaast zijn ze te koop bij alle vestigingen van Primera en kunt u ook kaarten reserveren via www.megapiratenfestijn.nl.

Het welbekende terrein aan Slangenburgweg is geopend vanaf 18.30 uur. Het officiële programma begint iets voor 20.00 uur.

Voor meer informatie: www.megapiratenfestijn.nl.