2e Voorronde Rabo On Stage On Tour in Theater De Storm


WINTERSWIJK – Rabo On Stage is hét Open Podium van de Achterhoek. In deze derde editie gaat het Open Podium op tour langs drie theaters. De tweede voorronde met aanstormend regionaal talent is op zaterdag 6 februari in Theater De Storm in Winterswijk.

Initiatief
Theater De Storm Winterswijk, Theater Hanzehof Zutphen en Schouwburg Lochem presenteren i.s.m. Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek een groots opgezet Open Podium. Hiermee bieden zij aanstormend talent de mogelijkheid om op te treden in een theater en om zijn of haar vakkennis te vergroten in een professionele omgeving. Meer dan 50 acts meldden zich hiervoor aan. Hiervan zijn er 18 geselecteerd die mogen deelnemen aan één van de voorrondes.

Theaters

In alle drie de theaters vindt een voorronde plaats. Per voorronde is er ruimte voor zes acts. Twee hiervan gaan door naar de finale die op zaterdag 28 mei in Theater Hanzehof in Zutphen plaatsvindt.
De eerste voorronde was op za. 23 januari in Zutphen. De 13-jarige zangeres Sterre Koning en de band Room for the Third uit Warnsveld werden door de jury gekozen om door te gaan naar de finale.
Op zaterdag 6 februari is de tweede voorronde in Theater De Storm. In Schouwburg Lochem is op vrijdag 26 februari de derde en laatste voorronde te zien.

De optredende acts op zaterdag 6 februari in Theater De Storm zijn:
Penney en de Hippies uit Zieuwent – Zang begeleid door gitaar en percussie
Leonie Scholten uit Aalten – Muzikale act
The Details uit Zieuwent – Pop/Rock Coverband
Marise & Hidde uit Baak – Zang en Piano
Nienke en Laura uit Winterswijk – Zang en Piano
Singing Sisters uit Neede – Zang

De voorronde start om 19.30 uur in de MondriaanZaal van Theater De Storm. De jury bepaalt welke deelnemers er met hun act door mogen naar de finale.

Presentatie en jury
De presentatie van Rabo On Stage is in handen van Arno van der Heyden, actief als cabaretier, chansonnier, presentator, acteur en schrijver. De jury bij deze tweede voorronde bestaat uit Juul Diteweg (directeur ArtEZ Hogeschool voor de kunsten), Ton Tijdink (redacteur en eindredacteur Achterhoek bij De Gelderlander) en Ida Meerdink (Radiopresentatrice RTV Slingeland, zangers in diverse bands en Hoofd Programmering Openluchttheater Eibergen).

Kaarten
Entreebewijzen voor Rabo On Stage zijn te verkrijgen bij het bespreekbureau van Theater De Storm geopend en telefonisch bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 uur en 14.00 uur via
0543-519285. Via de website www.theaterdestorm.nl/onstage kunt u 24 uur per dag kaarten bestellen.

Voor meer informatie en de deelnemers uit de andere voorrondes kunt u terecht op www.onstage-achterhoek.nl

    Bron: www.streekgids.nl