7e plek voor SKB in de AD ziekenhuis top 100


WINTERSWIJK – Zaterdag 14 november jl. publiceerde het Algemeen Dagblad de ziekenhuis top 100. Het SKB behaalde daarin een zevende plaats. “Een resultaat waar we trots op zijn”, aldus Bert Kleinlugtenbeld, bestuurder van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. “Deze plaats danken we aan de inzet en betrokkenheid van onze medewerkers. Met z’n allen werken we hard aan het leveren  van de best mogelijke zorg. Daarbij staan kwaliteit en veiligheid van de zorg, gastvrijheid en patiëntgerichtheid voorop.”

Ziekenhuizen zijn door het AD beoordeeld op 36 verschillende aspecten die een doorsnede zijn van de behandeling in ziekenhuizen, zoals het meten van pijn na een operatie, ondervoeding, oncologie, cardiologie, operatiekwaliteit en de kwaliteit van de verpleging.

Registeren zinvol
Verpleegkundigen zijn blij dat hun inzet zo wordt gewaardeerd. Samen met de medisch specialisten leveren zij iedere dag de best mogelijke zorg. Een wezenlijk onderdeel in die zorg is het registreren en vastleggen van zorggerelateerde informatie. Doordat dit door iedereen heel nauwgezet gebeurt, kan, indien nodig, sneller worden ingegrepen en bijgestuurd in de behandeling van patiënten, waardoor erger kan worden voorkomen.

Basiszorg dicht bij huis
Het SKB behaalt regelmatig goede resultaten, het beschikt over diverse zorgkeurmerken, zoals het onlangs behaalde keurmerk Seniorvriendelijk ziekenhuis. Begin dit jaar ontving het ziekenhuis het NIAZ certificaat en werd het door het Nederlands instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) aangemerkt als best practice ziekenhuis. “Het SKB is een sterk basisziekenhuis en staat goed aangeschreven. Het grootste deel van de basis ziekenhuiszorg kan worden uitgevoerd in het SKB, complexe zorgvragen die weinig voorkomen verwijzen we naar andere ziekenhuizen waarmee een goede samenwerking bestaat”, aldus Bert Bartelink, zorggroepmanager.

Blijven werken aan de best mogelijke zorg
Al een paar jaar op rij bevindt het SKB zich  in de top 15 van de AD ziekenhuis top 100. Vorig jaar behaalde het een tiende plek en in 2013 stond het op de dertiende plaats. Het  streeft er naar de beste zorg te leveren in een zo veilig mogelijke omgeving. De zevende plaats is een mooie prestatie, maar geen reden om stil te gaan zitten. “We  realiseren ons heel goed dat het altijd beter kan. Het blijft zijn uiterste best doen de zorg nog beter en veiliger te maken en nog beter af te stemmen op de wensen en behoeften van zijn patiënten.

Gepubliceerd op