Achterhoekse kerken organiseren: Het Hart van Goede Vrijdag


Gepubliceerd op

AALTEN – Op vrijdagavond 3 april wordt in de Oosterkerk in Aalten een inspirerende avond gehouden. Het is dan Goede Vrijdag, twee dagen voor Pasen. Voor christenen is het de kern van het geloof, want met Goede Vrijdag wordt er gedacht aan de kruisiging van Jezus. Ze geloven dat Zijn dood niet voor niets was, sterker nog, het is juist de weg naar het leven.

Één van de organisatoren vertelt dat verschillende kerken uit Dinxperlo, Aalten, Varsseveld en Winterswijk hun hoofden en harten bij elkaar hebben gestoken om deze dienst mogelijk te maken. Ze verlangen naar eenheid over kerkmuren heen. ‘We willen samen de diepte en waarde van Goede Vrijdag beleven en bezingen. Zo ontdekken we waarom Jezus de weg, de waarheid en het leven is. Daar word je intens blij en dankbaar van.’ De verwachting is een avond waarin de bezoeker geniet, maar ook verwondering ervaart.

De muziek is in handen van praiseband The Well. Zangeres Eunice Nahuis kijkt uit naar de avond: ‘Pasen is hét moment om tot je door te laten dringen waarom de man die zo bekend is uit de geschiedenis, ook in onze tijd een sleutelfiguur is. Hij maakt het leven waardevol en geeft meer liefde dan wie dan ook op aarde. Wij hebben ontdekt dat we niet zonder Jezus kunnen. We willen als band niets liever dan zingen en vertellen over deze ontdekking. We gaan prachtige nummers spelen die niet alleen over het lijden gaan, maar ook over de vreugde die Jezus geeft!’

Tijdens de avond is een korte toespraak. Deze wordt gegeven door Wouter van der Toorn, spreker en internet evangelist uit Doetinchem.

De avond begint om 21:00 uur, de deuren gaan om 20:30 uur open. De toegang is vrij, er wordt wel een collecte gehouden voor de kosten van de avond. Iedereen is van harte welkom!

Poster Het Hart van Goede Vrijdag