Afscheidsconcert Normaal uitverkocht!


Gepubliceerd op

33.000 ‘anhangers’ zwaaien Achterhoekse rockband uit bij ‘Ajuu, de mazzel!’ in GelreDome

Op 16 juni maakte de Achterhoekse rockband Normaal bekend er aan het einde van dit jaar mee te stoppen. Op feestelijke en grootse wijze zal de band aanstaande zaterdag 19 december in het Arnhemse GelreDome afscheid nemen met het allerlaatste concert, getiteld: ‘Ajuu, de mazzel!’. Via het management laat de band weten dat ‘Ajuu, de mazzel!’ vandaag is uitverkocht. Dit betekent dat er 33.000 tickets over de toonbank zijn gegaan.

Populairder dan ooit
Normaal vierde op 14 mei jongstleden nog met 12.000 ‘anhangers’ het 40-jarig jubileum in Lochem; de plek waar het ooit allemaal begon. Dit jubileumoptreden vormde het startschot voor de laatste veldtocht (tour). Daarnaast kwam er een nieuwe cd uit, getiteld “40-joar HØKEN” en verscheen er op 27 mei bij de VPRO een film over de band Normaal welke door meer dan 1 miljoen kijkers werd bekeken. Onlangs kregen de Achterhoekers de prestigieuze ‘Buma Lifetime Achievement Award’ uitgereikt vanwege de betekenis van de band en haar muziek voor het Nederlandse muzieklandschap. Tijdens dit laatste jaar lijkt Normaal populairder dan ooit. Alle concerten van de veldtocht zijn stijf uitverkocht.

Presentatie nieuwe dvd ‘Ja, dat was høken’
Ter afsluiting van de afgelopen 40 jaar heeft Normaal alle niet eerder uitgebrachte nummers opgenomen en in vier verschillende categorieën op afzonderlijke cd’s gezet. Dit is de 4-cd box ‘40 Joar Høken’ geworden. Alsof dat nog niet genoeg is wordt tijdens ‘Ajuu, de mazzel!’ ook de nieuwe dvd ‘Ja, dat was høken’ gepresenteerd met daarop een concertregistratie van de theatertournee (‘Heujbergsessies’)  van de band, de eerder genoemde VPRO documentaire en tal van extra’s waaronder beelden die de eindmontage niet gehaald hebben. De dvd is zaterdag bij het afscheidsconcert exclusief verkrijgbaar voor alle aanwezigen. De officiële release zal namelijk pas op 23 februari zijn.

De 4-cd box ‘40 Joar Høken’ en de DVD ‘Ja, dat was høken’ zijn ook te bestellen via de Normaal webshop.
‘Ajuu, de mazzel!’ – 19 december 2015
GelreDome, Arnhem
16:00 uur aanvang – 23:00 uur sluit

Meer informatie: www.normaal.nl