Bezoek kasteel Hackfort in de steigers


Speciale rondleidingen door het kasteel-in-verbouwing

VORDEN – Kasteel Hackfort staat op dit moment in de steigers. Bij zo’n verbouwing komt heel wat kijken. Voor geïnteresseerden verzorgt Natuurmonumenten op vrijdag 23 november 2018 speciale rondleidingen door het kasteel. Door te restaureren bewaren we niet alleen het monument zelf, maar ook de geschiedenis van de plek. Details daarvan leggen we bloot als we aan het werk zijn. Kom dus kijken! Voor de rondleiding op het kasteel wordt entree geheven: € 5 voor leden en € 8,- voor niet leden. Aanmelden en meer info via www.natuurmonumenten.nl/hackfort.

Bouwplaats
De deelnemers wandelen mee met een boswachter, de aannemer en andere experts. De eerste rondleiding start om 9:00 uur; de laatste 15:30 uur. Tijdens de 5 speciale rondleidingen door het kasteel geven restaurateurs en andere experts uitleg over de verbouwing. Deelname is niet geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn, aangezien het een bouwplaats betreft.

Verbouwing van het kasteel
Een grondige verbouwing is altijd een aardige klus. Dit geldt al helemaal als het om een kasteel gaat. Natuurmonumenten restaureert en verbouwt kasteel Hackfort. Enkele doorhangende plafonds worden opgeknapt en het schilder- en houtwerk wordt onder handen genomen. Voorafgaand aan de verbouwing is veel onderzoek gedaan, naar historie, kleurgebruik en archeologie. Waar nodig worden oude kenmerken en elementen weer in ere hersteld. Ook wordt het kasteel toegankelijker gemaakt voor minder validen.

Welkom bij erfgoed in Nederland
Natuurmonumenten beschermt en beheert naast natuur, ook ongeveer 2600 historische bouwwerken. Bijna 500 daarvan hebben de monumentenstatus, waaronder 265 boerderijen en woonhuizen, 36 kastelen en landhuizen, 20 molens en 15 forten. Ook monumentale bruggen, tuinbeelden, hekken en grenspalen behoren tot het Nederlandse erfgoed in beheer bij Natuurmonumenten. Bouwwerken die onlosmakelijk verbonden zijn met het landschap en het verhaal van dat gebied. Kasteel Hackfort is zo’n monument, een Rijksmonument.


    Geef een reactie.

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.