Een ‘cool’ feestje in Doetinchem


DOETINCHEM – Energiebesparing is cool! Onder dat motto werden op  vrijdag 10 juli gratis ijsjes uitgedeeld aan de Keppelseweg in Doetinchem. Op 28 maart stond het verduurSaam energieloket al met ijs op de markt in Doetinchem voor het Klimaatstraatfeest. Een bewoonster won deze dag gratis ijsjes voor haar hele straat en dat moest natuurlijk met het mooie weer van vorige week gevierd worden.

IJsjes voor energiebesparing
Een mooiere dag hadden we niet uit kunnen kiezen: niet alleen was het weer prachtig, de kinderen uit Doetinchem kregen op vrijdag 10 juli ook nog eens vakantie. En om dat te vieren hadden we voor de bewoners van de Keppelseweg niet alleen gratis ijsjes, maar ook een springkussen meegenomen. Wat de bewoners betreft was de middag geslaagd. “Volgend jaar willen we wel weer zo’n actie.”

Energiebesparing leeft
Ook wethouder Frans Langeveld kwam langs om een ijsje te eten met geïnteresseerde bewoners. Want dat energiebesparing leeft in Doetinchem was duidelijk. Een aantal bewoners hebben hun woning geïsoleerd of zitten te denken aan zonnepanelen.

De Keppelseweg kent veel oude woningen, die daardoor veel potentie bieden om energie te besparen. Dit kan vooral door isolatiemaatregelen te treffen. Het isoleren van dak, gevel of vloer kan het gasverbruik aanzienlijk verlagen. En nog een voordeel: de gemeente betaald een deel van de kosten mee in de vorm van een subsidie. Het verduurSaam energieloket kan bewoners hierin onafhankelijk en vrijblijvend van informatie en advies voorzien.

Tijdens het feestje aan de Keppelseweg konden bewoners terecht bij de aanwezige stand van het verduurSaam energieloket. Er werd niet alleen geïnformeerd over duurzame maatregelen zoals zonnepanelen, isolatie of groene energie, maar ook over wat deze kunnen opleveren aan comfort en kostenbesparing en over het langer bewoonbaar maken van de woning.

Bij de kinderen was geen sprake van energiebesparing, die waren na een middag springen de meeste energie wel kwijt…