Dierendagshow


ULFT – Op zaterdag 5 oktober en zondag 6 oktober, direct na “Werelddierendag”, organiseert Konijnen- en Pluimveefokkersvereniging “Silvolde en Omstreken” voor de vijfde keer haar jonge dierendag in de SSP-HAL in Ulft. Fokkers van vele verenigingen uit de regio sturen ruim 500 dieren in voor de dierendagshow.

Op zaterdag worden de konijnen, cavia’s, kleine knagers, grote en dwerghoenders, Serama’s, sier- en oorspronkelijke duiven, sier- en parkvogels die dit jaar zijn geboren gekeurd door de keurmeesters waarbij publiek aanwezig mag zijn. De keurmeesters beoordelen de dieren op bouw en type maar ook op haar- of verenkleed, kleur, aftekeningen en de verzorging. Voor al deze onderdelen kunnen punten worden behaald waarna een predicaat kan worden toegekend.

Door het fokken van raszuivere dieren zijn de kleindierfokkers van belang voor het in standhouden van het Nederlands levend erfgoed. Voor alle bovengenoemde diersoorten hebben keurmeesters toegezegd om te keuren. Verschillende konijnen- en pluimvee verenigingen presenteren hun dieren.
Door de SSP-HAL worden verschillende diergerelateerde bedrijven uitgenodigd om hun producten en/of diensten aan te bieden tijdens dit dierevenement.

Na het grote succes van vorige jaren zijn er op zondag 6 oktober verschillende demonstraties te zien van de betrekkelijk nieuwe sport Konijn-Hop. Dit is een echte konijnensport voor jong en oud. Een sport waarbij konijnen met zo weinig mogelijk fouten over een serie hindernissen springen. Maar dat mag niet zo maar. Konijn-Hop wordt uitgeoefend volgens een tiental regels. Die zijn ingesteld om het dierenwelzijn van onze lieve dieren tijdens de sport en daarbuiten te waarborgen.

De Dierendagshow vindt plaats op zaterdag 5 en zondag 6 oktober in de SSP-HAL DRU-laan 2, 7071 MC Ulft.
De openingstijden zijn: ZA 05.10 van 10:00 tot 17:00 uur | ZO 06.10 van 10:00 tot 16.30 uur
De toegang is gratis.

Voor meer info: www.dru-industriepark.nl.

Bron: Streekgids.nl


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.