Eerste editie Samenloop voor Hoop gestart


Gepubliceerd op

GROENLO – Op 16 juni is de eerste editie van de Samenloop voor Hoop Oost Gelre gestart. De start werd, samen met de andere ambassadeurs, ingeluid door Burgemeester Annette Bronsvoort. Aansluitend werd de eerste ronde gelopen door survivors, vergezeld van dierbaren. Vele vrijwilligers vanuit de organisatie sloten daarbij aan en ook de teams startten met hun 24-uurs loop.

Teams uit alle windstreken hebben zich ingeschreven en hebben vantevoren reeds allerlei acties georganiseerd om zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF. Rondom het parcours zijn allerlei activiteiten georganiseerd en hebben veel teams stands ingericht.

Om half elf was de kaarsenzakkenceremonie; een speciaal, sfeervol en indrukwekkend moment tijdens deze loop. Circa 3.500 kaarsenzakken waren langs het gehele parcours gezet. Op de kaarsen stonden korte teksten, boodschappen, gedichten en tekeningen. Allemaal uit het hart gegrepen. Licht van herinnering en hoop. De ceremonie werd omlijst door prachtige voordrachten en muziek en afgesloten door een volledige ronde in stilte te lopen, voorafgegaan door fakkeldragers.