Hootchie Koe Festival is echt anders


VARSSEVELD – De tweede editie van het Hootchie Koe Festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 en zondag 14 mei. De organisatie onderscheidt zich door te proberen het hele dorp erbij te betrekken en de drempel voor bezoekers laag te houden.

Hootchie Koe is geheel georganiseerd en gebouwd door lokale vrijwilligers. Het is een festival met activiteiten, cultuur en muziek voor alle leeftijden. Al maanden van tevoren is de organisatie druk met timmeren en decoreren, zoveel mogelijk wordt er zelf gebouwd. Dit om een unieke sfeer te krijgen. De basisscholen maken versieringen voor op het terrein, de The Rotary Club bouwt een fraaie attractie, plaatselijke artiesten staan op het podium en de catering is in handen van Varsseveldse ondernemers. De twee cafés verzorgen de drankjes vanuit fraaie verkooppunten. Rondom de museumboerderij staan er een tiental zelfgebouwde eettentjes. Hier presenteert de lokale horeca zich net even anders en verkoopt heerlijke en goed betaalbare hapjes en snacks.

Hootchie Koe is mede mogelijk door een bijdrage van de middenstand en industrie in het dorp. De toegang onder 18 jaar is gratis. Dagkaarten kosten in de voorverkoop 15 euro en een passe-partout voor het hele weekend 22.50 euro. www.hootchiekoe.nl