Hootchie Koe Festival krijgt vorm en gestalte


VARSSEVELD – Hootchie Koe op het historische erf van het Hofshuus belooft een veelzijdig cultureel festival te worden. De eerste artiesten melden zich aan, in de naschoolse opvang gaat de jeugd druk aan het schilderen, de lokale beroemdheden verlenen volop medewerking en de sponsors druppelen nog steeds binnen. De twee weides om het Hofshuus en het erf zelfkrijgen een podium voor live muziek. Er komt een grote markt met streekproducten, er is straattheater en een voorleeswedstrijd in het dialect.

Hootchie Koe wil lokale verenigingen vragen om medewerking. Via diverse acties kan tijdens het festival de clubkas gespekt worden. Ook kunstenaars kunnen een plek krijgen. Tijdens het festival komt er ruimte om te exposeren en eventueel te verkopen. Voor een mooie plek tussen de kramen op de markt zorgt Varssevelds Belang. Tijdens het weekend van 7 en 8 mei laten lokale ondernemers u hun specialiteiten proeven. Dus flammkuchen van de Lekkerneij en echte lams Donner kebab van Mevlana. Hamburgers van het Sinderens weide kalf, varken aan het spit, aangevuld met een aantal rollende keukens.

De organisatie is volop bezig om artiesten aan te trekken. De eerste namen die er zeker staan zijn lokale bands als The Bree, Relffoxes en Captain Albatros. Maar ook Old Ni-js, Feel of Free en Holyman. Verder Cabaret van Thon Groot Nibbelink en een groot kinderkookcafe. Binnenkort verschijnt de website van het Hootchie Koe Festival, momenteel gaat de informatie nog via Facebook.