IkPas.nl: oproep voor 40 dagen geen alcohol


Gepubliceerd op

REGIO – 40 dagen geen alcohol: wie doet er mee? Vanaf woensdag 10 februari a.s. start de actie ‘Ik Pas’. Iedereen kan zich nu inschrijven op de site www.ikpas.nl en zo één van de deelnemers in Nederland worden die 40 dagen geen alcohol drinken.
IrisZorg en GGD Noord- en Oost-Gelderland ondersteunen deze actie in de AchterhoekGewoonte
Veel mensen drinken alcohol. Op feesten en verjaardagen, tijdens het eten, als slaapmutsje, na het sporten of op de vrijdagmiddagborrel. We zijn ons niet altijd bewust van de gewoonte om bij steeds meer gelegenheden alcohol te drinken. Hoeveel dagen gaan er voorbij zonder alcohol?

40 dagen zonder alcohol
Om daar eens bij stil te staan, kunnen mensen via IkPas meedoen met 40 dagen geen alcohol. De actie start 10 februari. De gedachte achter IkPas is dat het samen met anderen makkelijker vol te houden is. Bijvoorbeeld met vrienden, familie of collega’s, die zich ook kunnen inschrijven.

Goede ervaringen

Landelijk onderzoek laat zien dat veel deelnemers aan IkPas 2015 zich na afloop meer bewust zijn van hun eigen alcoholgebruik. Ook geven ze aan dat ze beter slapen. Ze waarderen de actie met een 8.

IrisZorg en de GGD ondersteunen de actie gedurende de hele periode. Verschillende organisaties zoals jongerenwerk, bibliotheken en scholen krijgen informatie over de actie en hoe mee te doen. Deelnemers ontvangen in de actieperiode een regionale nieuwsbrief met informatie en tips.