In het donker met de Nachtwachter op stap


Avontuurlijke avondtocht voor kinderen
VORDEN – Ontdek de geheimen van de nacht met de geheimzinnige Nachtwachter. Hij zal op vrijdag 25 oktober verschijnen op landgoed Het Enzerinck van Natuurmonumenten. Deze avontuurlijke tocht voor kinderen van 7 tot 10 jaar start om 19:00 uur en duurt ongeveer twee uur. Voor leden van Natuurmonumenten of OERRR is de bijdrage € 5,00; voor niet leden € 8,00 (max 1 begeleider per kind). Tickets zijn alleen vooraf aan te schaffen via www.Natuurmonumenten.nl/agenda.

Geheimen van de nacht
Een potje Nachtsel en een flesje Nachtwater spelen een belangrijke rol in de voorbereiding op de ontmoeting met de nacht. En als de duisternis in het bos voor de Dagmensen ondraaglijk begint te worden, heeft hij wat opgeslagen zonlicht achter de hand.

Sluier van stilte
Stukje bij beetje worden de Dagmensen ingewijd in de geheimen van de nacht. Daarbij hoort ook enige kennis van het nachtjargon dat de Nachtwachter gebruikt, zoals het begrip Sluier van stilte en de woorden Krekelstem en Nachtconcert. Na de tocht levert de Nachtwachter de deelnemers weer bij het startpunt af en gaat vervolgens zelf terug naar het westen, de nacht in. De Dagmensen die iets minder Dagmens zijn geworden kijken hem na. Als stille getuige van deze bijzondere natuurervaring bungelt om hun nek een unieke medaillon.

Bron: Streekgids.nl
Foto: PR / ©Natuurmonumenten / Rene Koster


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.