Jonge ambtenaren in de Achterhoek gaan (NET)werken op locatie!


Vol creativiteit en met een ongezouten mening, dat is hoe de meeste jonge ambtenaren beginnen aan hun eerste baan. Een paar maanden later weten ze welke wegen te bewandelen binnen de organisatie en zijn ze eindelijk gewend aan de lange werkdagen. Weken vol vergaderingen, rapporten en volle mailboxen vliegen voorbij. Ze hebben zich snel aangepast aan het werkritme van de organisatie en de baas is tevreden. Wat is er nog over van die frisse blik en vernieuwende ideeën waarmee ze aan de baan begonnen? Jonge Ambtenaren Achterhoek (JAA!) daagt een groep jonge ambtenaren uit om hun bureau in het gemeentehuis één dag per week te verruilen voor een werkplek midden in de samenleving.

In vrijwel elke Achterhoekse gemeente neemt minimaal één jonge ambtenaar enkele weken deel aan het project. Elke week zijn zij te vinden op een andere locatie, bijvoorbeeld in de sportschool, bibliotheek, een verzorgingstehuis, een bedrijfskantine of het plaatselijke grand café. Wat zij daar doen? Gewoon hun werk, maar ook hopen ze op een spontane ontmoeting met u als bewoner, ondernemer of scholier. Waarom? Om te horen wat u bezighoudt, verbindingen te leggen en raakvlakken te zoeken met initiatieven en ideeën uit de samenleving. Omdat ze niet in hokjes of kaders willen denken en graag samen met u willen bouwen aan de samenleving.

Wat willen we bereiken?
Stefan de Meij, afgelopen jaar verkozen tot Jonge Achterhoekse Ambtenaar van het Jaar, is enthousiast over het initiatief van JAA! en één van de deelnemers. De komende weken is hij te vinden op diverse locaties in de gemeente Doesburg: “Ik ben nu een paar jaar werkzaam bij gemeenten en merk dat ik – ondanks goede voornemens – vooral veel op het stadhuis ben. Maar juist ‘buiten de deur’ gebeurt er van alles. Daar zijn de burgers, bedrijven en allerlei andere organisaties waar wij vanuit het stadhuis ons best voor doen. Maar hoe mooi zou het zijn als we ons werk kunnen doen op de plek waar het ook echt gebeurt, samen met de burger. Ik ben erg benieuwd wat dat kan opleveren!”

Stefan zal over zijn ervaringen twitteren via @Stefan_de_Meij.
Doel van het project is de jonge ambtenaren er met een open blik en zonder vooropgezet plan op uit te sturen, om na een werkdag op locatie vol nieuwe inspiratie en ideeën terug te keren in het gemeentehuis. Zij worden dan ook uitgenodigd hun ongezouten meningen en adviezen terug te koppelen in de organisatie.