Kasteel Hackfort in kerstsfeer met kerstconcert van Quatre Bouches


VORDEN – In deze winterse maand brengt Natuurmonumenten op zaterdag 19 december warmte naar Kasteel Hackfort met het speciale a capella kerstprogramma Nowell uitgevoerd door vocaal kwartet Quatre Bouches. Het programma biedt een combinatie van traditionele kerstliederen en toegankelijk repertoire uit de 20e en 21e eeuw. Aanvang van het concert is om 20:00 uur. Voor leden van Natuurmonumenten is de entree € 15,00 voor het concert; voor niet leden € 20,00. Geïnteresseerden melden zich aan via www.natuurmonumenten.nl/activiteiten.

Kerstliederen en kerstverhaal
Het a capella kerstprogramma Nowell biedt een combinatie van traditionele kerstliederen en toegankelijk repertoire uit de 20e en 21e eeuw. De uit het hoofd gezongen stukken worden verbonden door een kerstverhaal van Freek de Jonge, Hampie. Werken van de Britse componist Sir Richard Rodney Bennett en van Benjamin Britten worden gecombineerd met traditionele liederen als “Es ist ein Ros entsprungen” en met arrangementen van Nederlandse liederen als “Midden in de winternacht”. Ook is een aantal nieuwe werken in het programma opgenomen. Deze zijn speciaal voor Quatre Bouches geschreven door de Nederlandse componisten Harke Jan van der Meulen en Barbara Okma. Het geheel is sfeervol geregisseerd door opera- en theaterregisseur Annechien Koerselman.

Actief in binnen- en buitenland
Vocaal kwartet Quatre Bouches is opgericht in 2005 en bestaat uit vier klassiek opgeleide zangers: sopraan Bauwien van der Meer, alt Petra Ehrismann, tenor Gerben Houba en bas/bariton Michel Poels. De vier zangers zijn actief zowel als solist, kamermusicus of als ensemblezanger in binnen- en buitenland. Het kwartet focust op een mooie, aansprekende en soms humoristische programmering waarbij de muziek uit de 19e, 20ste en 21ste eeuw een hoofdaccent heeft. Ook worden daarbij experimenten met andere kunstvormen niet geschuwd.