De kermis in Bocholt: traditioneel spektakel door de hele stad


BOCHOLT(D) – De ‘Bocholter Herbstkirmes’ is een begrip in de grensregio, zowel onder Duitsers als Nederlanders. Al voor het 562e jaar herrijst deze familiekermis net over de grens in het Duitse Bocholt, en trekt honderdduizenden bezoekers uit de regio. Van 14 tot en met 17 oktober 2016 kan zowel jong als oud zich weer uitleven in talloze kermisattracties en zich tegoed doen aan zoete en hartige lekkernijen.

De zomer is ten einde en de bomen beginnen te verkleuren. Traditiegetrouw is dit het jaargetijde bij uitstek voor de kermis in Bocholt, net over de grens vanuit de Achterhoek. Zowel hele jonge bezoekers als volwassenen kunnen zich goed op de kermis vermaken: voor de kleintjes is er voldoende speelgelegenheid zoals een rondje in de draaimolen, en op vrijdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur vindt een speciale ‘seniorenmiddag’ in de Bayernfesthalle plaats. ’s Avonds gaan alle remmen los en kunnen jongeren zich uitleven in razendsnelle attracties met flitsende namen als ‘Hangover – the Tower’ en ‘Spinning Racer’. De sfeer op de Bocholter kermis is altijd gemoedelijk, waardoor zowel het publiek als de kermisexploitanten hier graag terugkomen.

Feesttent en vuurwerk
Op vrijdagavond 14 oktober om 20.30 uur gaat de eerste kermisavond knallend van start met een kleurrijke vuurwerkshow. Daarna vindt om 21.00 uur de officiële opening plaats door de burgemeester van Bocholt, Peter Nebelo, die traditiegetrouw het eerste biervat aanslaat. De dagen daarna zal het bier rijkelijk vloeien in de Bayernfesthalle op de Berliner Platz. Ook vinden hier verschillende optredens plaats.

Bocholt op zijn kop

Het kermispubliek komt al slenterend door de binnenstad aan zijn trekken: op diverse plekken zijn attracties en eet- en drinktentjes te vinden, waar het bruist van gezelligheid. Markus Kock van organisator Stadtmarketing Bocholt is al maanden van tevoren druk met de voorbereiding van de kermis: “De voorbereiding kost ontzettend veel tijd, maar dat is het allemaal waard. Voor alle leeftijden is er genoeg te doen tijdens de Bocholter kermis, en niet alleen op de Berliner Platz, maar door de hele stad.”

Openingstijden Bocholter Herbstkirmes:
Vrijdag 14 oktober 2016 – 14.00 uur tot 2.00 uur
Zaterdag 15 oktober 2016 – 11.00 uur tot 2.00 uur
Zondag 16 oktober 2016 – 11.00 uur tot 1.00 uur
Maandag 17 oktober 2016 – 11.00 uur tot 23.00 uur

Meer informatie op www.bocholter-kirmes.de of www.facebook.com/bocholterkirmes

Foto: De Konga

Gepubliceerd op