Kunst op je bord


AALTEN – Geïnspireerd door de expositielocatie in het Aaltense Oercafé Schiller maakte Ton van Vroonhoven foto’s onder de noemer “Kunst op je bord”. Die locatie is de eetkamer van het café die sinds 3 februari in gebruik is als de vaste expositieruimte – het FotoKabinet – van het Oostgelders Fotografen Collectief.

“Kunst op je bord” mag je letterlijk nemen. Ton fotografeerde namelijk borden met een referentie naar beroemde kunstenaars en bekende kunststromingen. De bijzondere belevingswereld van Salvador Dali komt erin terug, maar ook het kenmerkende van pointillisten, het fascinerende gepatenteerde blauw van Yves Klein en het agressief-contemplatieve werk van Lucio Fontana.

Ton hanteert een speelse aanpak die de bezoeker ongetwijfeld aanzet tot eigen gedachten over hoe je kunst op je bord kunt krijgen.

De fotoserie is van 6 april tot en met 2 juni te zien in het FotoKabinet van het Oostgelders Fotografen Collectief. Op zondag 28 april is de fotograaf tussen 15.00 en 17.00 uur in het FotoKabinet aanwezig.

Openingsuren
di-wo 19.00 – 01.00 uur
do 16.00 – 02.00 uur
vr-za-zo 14.00 – 02.00 uur


    Geef een reactie.

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.