Kunstgeschiedeniscursussen in Villa Mondriaan


WINTERSWIJK – Na aanleiding van eerdere succesvolle kunstgeschiedenislessen over Piet Mondriaan en zijn tijdgenoten biedt Villa Mondriaan tussen september 2015 en mei 2016 een drietal cursussen aan.

De cursussen worden gegeven door Maria Driessen, oprichtster van kunstgeschiedenisinstituut Mariedusart (www.mariedusart.nl). Haar stijl van lesgeven is persoonlijk en enthousiasmerend, en de cursussen zijn zowel voor beginners als gevorderden interessant.

Wilt u zich aanmelden voor een cursus? Stuur dan een mailtje naar info@villamondriaan.nl.

Natuurlijk ingelijst!
Het landschap als thema in de schilderkunst
Van de Hollandse polder tot aan de Italiaanse Rivièra: landschappen fascineren schilders door de eeuwen heen. Toch valt er nog steeds veel te leren over dit bekende thema. Wist je dat bijvoorbeeld dat Edouard Monet urenlang kon wachten op het juiste licht? En dat het grootste schilderij van Nederland, Panorama Mesdag, ook een landschapschilderij is? Ontdek in deze cursus de wonderen van de landschapsschilderkunst!

Cursusdata: 22 september, 29 september, 6 oktober, 13 oktober en 20 oktober.
Prijs: €95,- (excl. excursiekosten)

Voor het oog van de camera
Fotografie in de 20e en 21e eeuw
Iedereen kan het en iedereen doet het op alle momenten van de dag: foto’s maken. Als kunstuiting heeft fotografie echter een lange weg moeten afleggen. Hoe is fotografie kunst geworden? En hoe heeft het medium zich over de jaren heen ontwikkeld tot een onvervangbaar medium?

Cursusdata: 12 januari, 19 januari, 26 januari, 2 februari en 9 februari.
Prijs: €95,- (excl. excursiekosten)

De Stijl: Een Nederlands antwoord op de moderne tijd
Als een van de oprichters stond Piet Mondriaan aan de wieg van een van de belangrijkste kunstbewegingen van Nederland: De Stijl. Samen met kunstenaars als Theo van Doesburg, Gerrit Rietveld en Bart van der Leck wilde Mondriaan met de Stijl door de radicale hervorming van de kunst de samenleving verbeteren. Verken in deze cursus de geheimen van deze fascinerende kunstgroep!

Cursusdata: 12 april, 19 april, 3 mei, 10 mei en 17 mei.
Prijs: €95,- (excl. excursiekosten)

Advertenties