Overvol seizoen voor skeeleraars Stofwolk


EIBERGEN – Een echte winter is het eigenlijk nooit geweest en intussen kondigt de lente zich alweer volop aan. Voor de leden van wieler- en skeelervereniging De Stofwolk alle reden de skeelers weer voor de dag te halen om zich voor te bereiden op een nieuw seizoen. ,,Een jaar waarin er binnen onze vereniging veel staat te gebeuren”, meldt Dick Vink. Waaronder een grootscheepse opknapbeurt van de accommodatie, maar ook speciale clinics voor de schooljeugd.

Vink vertelt over de plannen voor het komend jaar: ,,We zijn een vereniging met een vrij nieuw bestuur dat z’n taken voortvarend oppakt. Daardoor zie je dat er onder de leden weer volop enthousiasme ontstaat. En er ontstaat dan een wisselwerking: als ook de leden weer actief worden, dan kunnen de taken beter worden verdeeld.”

Een van de aandachtspunten is het clubhuis: ,,Onze accommodatie is in de loop der jaren sterk verouderd en zodoende aan groot onderhoud toe. Door belangrijke subsidies van provincie en gemeente voor het hele sportcomplex De Bijenkamp kunnen we nu gaan investeren: in zowel het clubgebouw als renovatie van de 1.700 meter lange wieler- en skeelerbaan. Op dit moment worden de plannen daarvoor uitgewerkt.”

Bovendien staat er sportief veel te gebeuren, zo vertelt Stofwolker Fons Ophuis. ,,Op woensdag 1 april starten wij weer met de wekelijkse trainingen op de baan. Maar ook gaan we weer een aantal toertochten door deze mooie omgeving rijden. Het skeelerseizoen duurt van begin april tot eind september.”

Verder richt De Stofwolk zich nadrukkelijk op de jeugd: ,,Er worden momenteel plannen uitgewerkt om speciale skeelerclinics voor de schooljeugd te houden. Maar ook willen we dergelijke ‘kennismakingssessies’ voor volwassenen organiseren. Iedereen die geïnteresseerd is, kan op deze manier nader kennismaken met onze mooie sport.”

Volgens Fred Holtkamp, eveneens van de skeelercomissie, is de sport niet alleen geschikt voor gevorderden: ,,We delen de deelnemers in in jeugd, beginners en gevorderden. Iedereen kan vrijblijvend meermalen aan een training deelnamen om te kijken of het iets voor hem of haar is. Of bijvoorbeeld meedoen aan de speciale kennismakingsclinics, waarbij we bovendien materiaal beschikbaar stellen, waaronder speciale lichaamsbeschermers. De trainingen worden gegeven door twee gediplomeerde trainers.”

Het is volgens de drie heren dan ook hoogste tijd voor inspectie van de skeelers. Fred Holtkamp: ,,Iedereen die al actief is in deze sport kan nu het best even kijken of bijvoorbeeld de schoenen nog in orde zijn, of de wielen niet teveel afgesleten zijn en of de lagers nog wel soepel draaien. Dan sta je goed voorbereid aan de start van het nieuwe seizoen.”

Voor meer informatie: www.stofwolk.nl of via skeeler@stofwolk.nl.