Piet is Jarig


WINTERSWIJK – Op 6, 7 en 8 maart viert Villa Mondriaan een weekend lang feest! Piet Mondriaan zou op 7 maart 143 jaar zijn geworden. Daarnaast gaat het museum vanaf dit weekend weer zes dagen in de week open. Reden genoeg om een festivalweekend te organiseren ter ere van één van de bekendste inwoners van Winterswijk.

Na het grote succes van vorig jaar, met een verlichte Jacobskerk in Mondriaanstijl en meer dan 1200 bezoekers, staat Piet is Jarig dit jaar in het teken van muziek. Piet was een groot liefhebber van muziek: hij luisterde tijdens het schilderen naar jazz en in de avonduren  was hij een groot dansliefhebber. Nu haalt Villa Mondriaan de muziek naar het ouderlijk huis van Piet. Tussen de schilderijen vinden optredens plaats van onder meer Tim Akkerman, Eefje de Visser en DÉMIRA.

Tijdens het weekend wordt ook de nieuwe Villa Mondriaan app gelanceerd. Met deze innovatieve app, gemaakt in samenwerking met Nowark Rengelink, kunt u op een interactieve en educatieve manier het museum ervaren.

Gedurende het weekend halveert het museum drie dagen lang haar toegangsprijs: een entreebewijs kost dan €4,- in plaats van €8,-. Om er een echt verjaardagsfeest van te maken trakteren we iedere bezoeker op een kop koffie en een stuk feesttaart! Daarnaast worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Zo kunnen bezoekers meedoen aan een gratis schilderworkshop in de museumtuin en zijn er iedere dag gratis rondleidingen in het Nederlands en Duits door het museum. Ook is er aan de kinderen gedacht. Een speurtocht leidt ze op speelse wijze door het museum en de kinderen mogen deelnemen aan een kleurplatenwedstrijd. De prijs? Een kinderfeestje in het nieuw te openen atelier van het museum.

Iedereen: van jong tot oud, van blond tot grijs en van boer tot stadse  is welkom op het verjaardagsfeest van Piet! Voor meer informatie, houdt de website www.villamondriaan.nl/pietisjarig in de gaten.

Gepubliceerd op