Politie test communicatiemiddelen in het Mobile Media Lab


WINTERSWIJK – Wordt u het liefst tegen inbrekers gewaarschuwd via Facebook? Of hebt u liever dat de politie u via Twitter vraagt of u iets verdachts hebt gezien? En weet u eigenlijk hoe uw eigen wijkagent via internet te vinden is? De politie wil graag weten hoe u denkt over het contact en de communicatie met de politie. Daarom komt het Mobile Media Lab van de politie op zaterdag 3 oktober naar Winterswijk toe. U kunt daar als inwoner uw mening geven over de communicatie door de politie, zodat we u in de toekomst nog beter van dienst kunnen zijn.

Mobile Media Lab
Het Mobile Media lab is een vrachtwagen die speciaal is aangepast als mobiele onderzoeksruimte. In deze truck doet de politie onderzoek naar uw mening over en uw ervaringen met de verschillende communicatiemiddelen waar de politie gebruik van maakt. Denk hierbij aan de website politie.nl, de politie app, folders of social media accounts (Facebook en twitter).

Waarom testen?
De politie maakt gebruikt van verschillende communicatiemiddelen en wil hiermee aansluiten bij uw behoefte. Met de komst van de Mobile Media Lab, komt de politie in heel Nederland en kan een grote groep burgers de politie van feedback voorzien. Door de wijkagenten worden verschillende doelgroepen benaderd om mee te doen met een onderzoek gericht op een specifiek onderwerp. U bent van harte uitgenodigd om binnen te lopen en mee te doen aan één van de onderzoeken.

Wanneer en waar?
Zaterdag 3 oktober van 10.00 tot 17.30 uur Torenstraat Winterswijk (bij de markt)

Jongeren
Omdat de politie ook graag wil weten hoe jongeren denken over het contact en de communicatie met de politie en omdat de politie graag van jongeren wil weten hoe ze hen kunnen betrekken bij het onderwerp veiligheid, komt het Mobile Media Lab op dinsdag 6 oktober naar scholengemeenschap Marianum in Lichtenvoorde. Woensdag 7 oktober staat het Mobiele Media Lab bij het AOC in Borculo. Beide dagen gaan agenten met leerlingen van deze scholen in gesprek over onder meer cyberpesten.

Gepubliceerd op