Proef en beleef het Verleden op Huis Verwolde


LAREN(Gld) – Tijdens de landelijke Dag van het Kasteel (2e Pinksterdag , maandag 16 mei ) pakt Huis Verwolde uit met de eetcultuur van de adel vanaf de 18e eeuw. Het diner is vanouds de toetssteen voor welgemanierdheid. Wat men eet, hoe en met wie, weerspiegelde de identiteit en status. Een gast zonder tafelmanieren was een ramp! Het verschil in tafelgebruiken tussen de burgerij en de adel is dan ook lang groot gebleven.

In het Huis geven de gidsen themarondleidingen rondom de uitgestalde serviezen, de eetgewoonten, de oude recepten en bewaard gebleven huishoudboekjes van de adellijke familie Van der Borch van Verwolde. In de eetkamer ontmoet u de butler die zich bezig houdt met de juiste tafelsetting en vertelt over de oude tafelgebruiken.

Op het Landgoed Verwolde stelt Julie Van der Borch van Verwolde de prachtig gerestaureerde moestuin en boomgaard open. Komt u daar kijken wat er aan (on)bekende fruitboomrassen en soms vergeten groenten ligt verborgen. Kom proeven en recepten lezen, neem een avondmaaltje mee en bezoek de prachtige Landgoedwinkel waar ook brocante uit grootmoederstijd in de schappen ligt.

Om 14.00 uur start de Lentewandeling “Beheer Park en Landgoed vanuit historisch perspectief”  bij de receptie van het Huis.

Huis Verwolde en de Moesgaard zijn geopend van: 12.00-17.00 uur
Entree Huis: € 8,50, kinderen € 5,00, donateurs GLK gratis.

Entree Moesgaard : gratis
Deelname wandeling: € 8,50, kind € 5,00, donateurs GLK resp. € 7,50 en € 4,00 incl. koffie/thee na afloop.

Huis Verwolde en Landgoed Verwolde,  Jonker Emilelaan 4 en 5, 7245 TL  Laren.
De Landelijke Dag van het Kasteel wordt georganiseerd door het NKS Kenniscentrum voor Kasteel en Buitenplaats, zie www.kastelen.nl .