Sectorplan Achterhoek “Nieuw Werk”


WINTERSWIJK – Op woensdag 17 februari wordt tijdens een eerste bijeenkomst over het Sectorplan Achterhoek “Nieuw Werk” uitleg gegeven over de mogelijkheden die het plan de Achterhoekse arbeidsmarkt biedt. De bijeenkomst wordt georganiseerd van 15.30 uur tot 18.00 uur bij Philips Lighting in Winterswijk.

Het Regionaal Sectorplan biedt een oplossing voor de tekorten op de arbeidsmarkt in de Achterhoek door scholings- en begeleidingstrajecten voor werknemers en werkzoekenden die op zoek zijn naar een nieuwe werkomgeving, binnen of buiten hun sector.

Voor de besloten bijeenkomst over het Sectorplan Achterhoek “Nieuw Werk” zijn werkgevers, intermediairs, opleiders en bestuurders (overheden, werknemersorganisaties) uitgenodigd. Zij krijgen deze middag een toelichting op het Sectorplan aan de hand van praktijkvoorbeelden. In workshops worden aanwezigen geïnformeerd over de mogelijkheden van het plan voor werkgevers bij het invullen van moeilijk vervulbare vacatures, voor intermediairs bij het matchen van kandidaten en voor opleiders bij de scholing van die kandidaten.

De partners van het Regionaal Sectorplan zijn de stichting Studie Impuls Regio Achterhoek (80 bedrijven in de Achterhoek verenigd in SIRA), VNO-NCW Achterhoek, WGV Zorg en Welzijn,  Koninklijke Metaalunie, ROC Graafschap College, UWV Werkbedrijf, FNV en POA Achterhoek.

Gepubliceerd op