Sixties Vintage & Art Markt tijdens Woodstock Memorial


BREDEVOORT – Op ’t Zand in Bredevoort wordt op zaterdag 17 augustus van 11.00 tot 16.00 uur een markt in sixtiesstijl gehouden Op de markt met als thema Woodstock zijn handelaren en particuliere verzamelaars en verkopers welkom. De organisatie benadrukt dat het geen rommelmarkt is. Alle aangeboden spullen moeten passen binnen het thema. Denk bijvoorbeeld aan vinyl, kunst, sixtieskleding, posters, geuren als wierook, patchoeli, et cetera. De marktplekken worden gratis verstrekt maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Marktkramen worden verhuurd tegen kostprijs. Opgave kan via dit emailadres: woodstockoptzand@gmail.com

De markt is onderdeel van een op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus geplande Woodstock memorial op ‘t Zand waar verder de gefilmde documentaire ‘Woodstock, 3 days of peace and music’ wordt vertoond en live muziek rondom het thema Woodstock ten gehore wordt gebracht.

Aanleiding tot de Woodstock memorial is het feit dat het dit jaar vijftig jaar is geleden dat in het dorpje Bethel, 70 km verwijderd van Woodstock, het legendarische Woodstock Festival plaatsheeft. Woodstock maakt wereldwijd grote indruk. Aanvankelijk worden 200.000 mensen verwacht maar uiteindelijk bedraagt het aantal bezoekers ruim boven de 400.000 van wie de meesten vanwege de enorme drukte geen entreegeld betalen.

Het festival heeft als motto: ‘3 Days of Peace & Music’ en het programma is fantastisch, met muzikanten als Jimi Hendrix, Janis Joplin en Joe Cocker en bands als Crosby, Stills, Nash and Young, The Who, Creedence Clearwater Revival en The Band, bijna te veel om op te noemen.

Het Woodstockfestival blijkt achteraf een hoogtepunt van de jongerenbeweging en het hippietijdperk te zijn. Het behoort zelfs tot de ’50 Moments That Changed the History of rock and Roll’. Ook in Nederland maakt het festival grote indruk en een hele generatie ziet de filmdocumentaire en luistert naar de muziek. Dit jaar vinden daarom overal in de wereld evenementen plaats ter herinnering aan dit festival.

Advertenties


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.