Streekziekenhuis Koningin Beatrix behoudt NIAZ kwaliteitskeurmerk


Gepubliceerd op

Nuchterheid en menselijke maat is onze kracht

WINTERSWIJK – Op dinsdag 7 mei ontving het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk voor de vierde achtereenvolgende keer het kwaliteitskeurmerk van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ). Het SKB voldoet aan 99% van de NIAZ normen en toont hiermee aan dat het verantwoorde patiëntenzorg biedt en continu blijft verbeteren.

Belangrijkste kwaliteitskeurmerk
Bestuurders Chrit van Ewijk en Bijar Altalabani zijn trots op dit resultaat. “Het NIAZ certificaat is het belangrijkste kwaliteitskeurmerk voor ziekenhuizen. Dat we opnieuw dit certificaat behalen, past in de ambitie van Santiz om tot de top van de regionale ziekenhuizen te blijven behoren. De NIAZ accreditatie laat zien dat we onze zorg goed hebben georganiseerd en dat we ons inzetten om de best mogelijke zorg aan patiënten te bieden.“ Beide bestuurders benadrukken dat dit geweldige resultaat te danken is aan de inzet van alle medewerkers. “Wij zijn trots op het zorgpersoneel, de overige medewerkers en de leidinggevenden. Dit is echt een topprestatie.”

Goede voorbereiding en grote betrokkenheid
Het NIAZ-certificaat werd uitgereikt door de bestuurder van het NIAZ, Ellen Joan van Vliet. Zij benadrukte de goede voorbereiding en de grote betrokkenheid van alle medewerkers in het SKB. Waar er onder SKB medewerkers aanvankelijk wat gezonde spanning was, verdween dit naarmate de auditweek vorderde. Het was duidelijk dat iedereen graag wilde laten zien hoe goed zij de zorg in het SKB organiseren.

Continu werken aan verbetering
Het behouden van het NIAZ keurmerk is geen reden om achterover te leunen. Integendeel, het SKB blijft continu werken aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Zo zijn naar aanleiding van het NIAZ rapport direct acties uitgezet om de aandachtspunten verder te verbeteren.

Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg
Ziekenhuizen die NIAZ gecertificeerd willen blijven, worden iedere vier jaar getoetst. Omdat de huidige accreditatie in 2018 afliep, vroeg het SKB vorig jaar zelf de vervolgaccreditatie aan. Zes auditoren hebben van 19 t/m 22 maart 2019 het ziekenhuis doorgelicht. Hierbij stond de patiënt centraal. De auditoren hebben het traject dat patiënten doorlopen geobserveerd en beoordeeld. Al in de eerste terugkoppeling liet het NIAZ zich positief uit over de organisatie en kwaliteit van zorg. Eind april verscheen het definitieve rapport en op 7 mei vond de uitreiking van het NIAZ certificaat plaats.

Bron: Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
Foto: Gerard Muhlradt


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.