Suzan Hijink exposeert ‘What the food?’ in de foyer van Portiersgebouw


Gepubliceerd op

ULFT – Suzan Hijink is illustrator, momenteel 22 jaar en opgegroeid in Bredevoort. Ze is afgestudeerd aan de HKU in Utrecht waar ze illustratie studeerde. Suzan maakt redactioneel en vrij werk. Zo werkte ze bijvoorbeeld voor bedrijven als Trouw, Big Village en Zeeman. Bij Trouw werkt ze als vaste illustrator en animator en is haar werk regelmatig te zien in de krant.

Haar werk “What the food” gaat over verwarring rond voeding. Verwarring die ze bijvoorbeeld ervaart in de supermarkt. Zelf schrijft ze hierover:

“What the food! Wat eten we vanavond? De keuzestress neemt toe, ik voel mij verdwaald door een overdaad aan verschillende producten en ben bang om het verkeerde gangpad in te slaan. Een doolhof van koopjes, verleidingen en bewust gezonde keuzes. Met Wakker Dier in mijn achterhoofd wil ik liever geen slapende honden wakker maken. Ik sla mijn slag bij de bonusproducten en koop nog even een avocado voor mijn gemoedsrust. Onbewust staan we regelmatig voor een keuze in de supermarkt. Want kies ik voor het milieu, dierenwelzijn of mijzelf?”

In haar werk laat ze deze verwarring zien. Verwarring die volgens haar komt door de overdaad aan tegenstrijdige informatie, die tegenwoordig overal te verkrijgen is.

Haar werk is van 18 september tot 31 oktober te zien in de foyer van het Portiersgebouw op het Dru Industriepark en wordt ook tentoongesteld tijdens de Dutch Design week in Eindhoven.

Mocht je nieuwsgierig zijn, neem dan een kijkje op www.suzanhijink.nl

Informatie

Tijdens onze openingstijden is de expositie gratis te bezichtigen: MA 08:30 – 23:00, DI tm DO 08:30 – 24:00, VR 08:30 – 02:00, ZA 10:00 – 02:00, ZO 10:00 – 22:00. DRU Industriepark – Hutteweg 24 Ulft. telefoon 0315-200 150.

Bron: Streekgids.nl


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.