Tegenlicht Meet Up: bruto nationaal geluk?


BREDEVOORT – Tijdens de Tegenlicht Meet Up van donderdag 7 april gaan we in de Koppelkerk met elkaar in gesprek naar aanleiding van de Tegenlichtaflevering ‘Rendement van geluk’ die op zondagavond 3 april te zien is op NPO2.

Onze samenleving is doordrenkt met rendementsdenken. Maar wat gebeurt er als werken en samenleven op andere waarden wordt gebaseerd dan op cijfermatig rendement en persoonlijk voordeel? Hoe kan economie tot welzijn en geluk leiden, en daar tegelijkertijd de economische vruchten van plukken?

Er groeit een nieuwe tak aan de boom van onze economie. Deze noemt men ‘happiness economics’ of in goed Nederlands de betekenis-economie. Hierbij worden bedrijven en sociale initiatieven gestart vanuit een duidelijke maatschappelijke doelstelling en noodzaak. Zaken die de vrije markt links laat liggen, maar die de betrokkenen des te meer voldoening schenken. De oude economie liep vast op rendementsdenken, de nieuwe betekenis-economie draait op ‘happy start-ups’ en het zaaien van geluk.

Op deze donderdagavond zijn twee vertolkers van deze nieuwe economie in de Koppelkerk te gast om met ons in gesprek te gaan over nieuwe manieren van betekenisvol werken en leven. Linda Commandeur (auteur van het boek ‘Modern Naoberschap’ en initiatiefnemer van BS22) vertelt over haar visie op het ‘modern naoberschap’. Als burgercoach en bemiddelaar helpt Commandeur anderen in de regio hun ideeën en dromen te verwezenlijken. Ook is Daan de Leeuw (houtbewerker en vakmeester bij The Green Circle) te gast die vertelt over de kracht die hij put door terug te keren naar de oorsprong van zijn ambacht: werken met vers hout midden in de natuur. Maar ook staan we stil bij de vraag: hoe maakbaar is geluk eigenlijk?

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, 7126 AG Bredevoort
Datum: donderdagavond 7 april
Tijd: 20 uur
Entree: vrij

Advertenties