Thema avond dementie voor direct betrokkenen


LOCHEM – Alzheimer Nederland afd. Zutphen, Lochem, Vorden e.o. organiseert op  6 oktober een thema-avond voor iedereen die betrokken is bij dementie, familie, kinderen en kleinkinderen .

Deze ziekte gaat steeds meer mensen treffen. De eerste verschijnselen van dementie verschillen per persoon en per ziekte. Er zijn verschillende vormen van dementie. Deze ziekte kan ook al op jongere leeftijd beginnen.

Verschijnselen die leiden tot het vermoeden van dementie kunnen zijn : subtiele gedragsveranderingen, terugkerende geheugenproblemen en veranderingen in karakter. In de directe omgeving ontstaat er een “niet pluis “gevoel.

Voor veel mensen is het een zeer moeilijk  onderwerp. Men probeert zolang mogelijk te verbloemen wat er aan de hand is. Een diagnose zorgt voor duidelijkheid maar ook veel angst voor de toekomst.

Voor de partner, kinderen en kleinkinderen verandert er  veel. Iedereen wil graag helpen maar weet niet hoe. Men is ook vaak niet op de hoogte van hoe erg de situatie in werkelijkheid is.

Wat kunt u verwachten tijdens deze avond?
Het belangrijkst is dat u uw vragen kunt stellen over hetgeen waar u tegenaan loopt, waar u mee te maken krijgt in uw contact met de betreffende persoon. U krijgt informatie over het ziektebeeld; vooral ook hoe u hiermee om kunt gaan. Welke hulp u kunt inschakelen , waar en wanneer.

Deze vragen kunt u stellen aan Pita Lugthart. Zij is deskundig op het gebied van zorg en welzijn binnen alle facetten van het dementieproces.

Omdat het goed is om tijdig geïnformeerd te zijn over alle juridische en notariële aspecten als er sprake is van dementie houdt notaris D. Siebelink na de pauze hierover een presentatie.
“Wat regel je voor als je zelf geen beslissingen meer kunt nemen.”

Locatie: Stadshuus Markt Lochem
19.30 inloop
20.00 start bijeenkomst
21.00 presentatie notaris D. Siebelink

Aanmelden is mogelijk bij Pita Lugthart, 0573-250436 of pita.lugthart@hetnet.nl