Thema-avond: waterkwaliteit in de Achterhoek

EIBERGEN – IVN in smanewerking met KNNV-OA organiseren een thema-avond over de waterkwaliteit in de Achterhoek. Deze wordt gehouden op woensdagavond 14 november de spreker deze avond is Gert Jan van der Veen.

Gert Jan van der Veen, docent waterbeheer aan de Hogeschool Van Hall Larenstein, was jarenlang betrokken bij het waterkwaliteitsbeleid van Oost- Nederland. De hoge temperaturen en de daarmee gepaard gaande droogte van de afgelopen zomer, hebben een enorme invloed gehad op de grondwaterstand, het waterpeil van waterlopen en de kwaliteit van het water, wat voor iedereen duidelijk merkbaar of zichtbaar was. Natte winters en activiteiten van de mens hebben hierop ook een grote invloed.

Gert Jan probeert deze avond duidelijk te maken wat de effecten zijn op het milieu en de belevingswereld van de mens. Hij zal alle vragen proberen te beantwoorden die in verband staan met de waterkwaliteit, zoals: hoe bepaal je de kwaliteit en hoe beïnvloed je die? Vergeet nooit: er is van heel veel moois in de natuur te genieten en zeker waterpartijen bieden ons allerlei schoonheid.

Informatie:Hans Berndsen (coördinator thema-avonden)
0545-477222
j.berndsen1@upcmail.nl

Locatie: de Huve, Grotestraat 52,7151BD, Eibergen.
Entree €5,00 voor leden IVN/KNNV €3,00, inclusief koffie/thee.
Aanvang: 20:00 uur
    Geef een reactie.

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.