Home » Regionaal » Vernieuwde dorpspomp Geesteren in gebruik genomen

Vernieuwde dorpspomp Geesteren in gebruik genomen

599

GEESTEREN – Afgelopen zaterdag is de gerenoveerde dorpspomp in Geesteren in gebruik genomen en overgedragen aan de inwoners van het dorp. Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst waarbij enkele betrokkenen een toespraak hielden.

‘Proost!’ Wethouder Joke Pot en Noud Smit van OVM Onderlinge Verzekeringen laten zich het water goed smaken. Met het tappen en proeven van water uit de pomp openden zij het drinkwaterpunt op officiële wijze. De dorpspomp bij de Hervormde kerk in Geesteren is gerestaureerd en omgebouwd tot een drinkwaterpunt voor wandelaars en fietsers. Tevens is er bij het fietsknooppunt een zitgelegenheid gecreëerd. “We zijn heel blij met de vernieuwde dorpspomp”, reageerde Leo Schaap, voorzitter van Geesterens Belang. “Hiermee wordt de recreatieve bedrijvigheid in ons dorp gestimuleerd, één van de speerpunten in de dorpsvisie.” De renovatie van de dorpspomp werd mogelijk gemaakt door OVM Onderlinge Verzekeringen. Het bedrijf was lange tijd (sinds 1978) gevestigd in Geesteren, maar verhuisde in 2014 naar Borculo. “We wilden als dank aan het dorp Geesteren een blijvende herinnering aanbieden”, legde Noud Smit, voorzitter Raad van Bestuur van OVM, uit. Het idee van Jaap Jonk werd omarmd. Jonk wilde de oude dorpspomp nieuw leven inblazen en een functie geven. In samenwerking met de gemeente Berkelland en met medewerking van de familie Groesgen maakte OVM Onderlinge Verzekeringen zich er hard voor. “125 jaar verbondenheid wordt hiermee tot uitdrukking gebracht. Op deze manier kunnen we iets ‘achterlaten’ in Geesteren”, aldus Smit. “De verbinding en de banden tussen OVM en Geesteren blijven!” Wethouder Joke Pot sprak van een prachtig mooi initiatief. “Geweldig hoe OVM hier mee om is gegaan. Dit prachtige plekje heeft alles in zich om een ontmoetingsplek te worden. Het nodigt uit om er gebruik van te maken.”

De ‘Onderlinge’ werd opgericht in 1889 door enkele agrariërs, middenstanders en de hoofdonderwijzer van de dorpsschool. Het was een initiatief dat voortkwam uit regionale saamhorigheid en solidariteit. Momenteel biedt OVM een uitgebreide dienstverlening op het gebied van financiële producten zoals schade-, levens-, zorgverzekeringen en hypotheken. De organisatie telt 26 medewerkers en bedient ruim 7.000 relaties (particulieren, agrariërs en
mkb’ers) voornamelijk in de gemeenten Berkelland en Winterswijk.