Vier dagen feest tijdens de Aaltense Kermis


AALTEN – Het volksfeest betekent weer volop live muziek in Cafe Schiller, maar liefst zes bands staan erop het podium. Daarnaast is er de zaterdag, waarop een clown het kleuterprogramma verzorgt in de vroege middag.

Donderdag 17 september begint de kermis in Schiller vanaf 22:00 uur met de band The Covenant. The Covenant is een zeer getalenteerde DIY-band en bestaat al sinds 1988.
Live rockband pur sang met een zeer rijke geschiedenis met originele songs ( 7 albums)
en extraverte optredens. Volgens musicmagazine OOR : ” De laatste originele Nederlandse undergroundband ”

Vrijdag 18 september spelen er twee bands in de Oerkroeg. Om 22:30 uur begint de band Light Out. Geïnspireerd door bands als Green day en Blink 182, brengt deze groep uit Enkhuizen hun compleet eigen punk-rock geluid. Daarna zal de band Mylk optreden.
Met hun wortels in de Blues en Southern Rock muziek grijpt “MYLK” terug op de attitud van de Amerikaanse bewaarders van dit genre. Volledig geïnspireerd door deze mastodonten
uit de blues maakt “MYLK” op een eigenzinnige manier muziek.
Het viertal manoeuvreert met hun uitermate herkenbare sound, tussen warme klanken met telkens een pakkende melodielijn, waarbij de band met hun nummers treffend de nuance
tussen donkere en melancholische klanken weet weer te geven, waarbij de onderlinge chemie en diepe muzikale gelaagdheid duidelijk voelbaar is.
“MYLK“ klinkt vaak net zo geraffineerd als ingetogen, en heeft duidelijk een balans gevonden tussen strakke overrompelende muziek en melodieuze songs met een hedendaags
scherp randje.

Zaterdag 19 september begint Schiller vanaf 12:00 uur met het programma voor de aller kleinste gasten.
Clown Japie zal er een spetterende show maken en de kinderen kunnen zich laten schminken en een sprongetje wagen op het luchtkussen.
De Power-rockband Chaingang speelt vanaf 16:00 uur. De band speelt in verschillende samenstellingen al vele jaren. De meeste bandleden werden vervangen omdat zenuwinzinkingen, financiële malversaties, gehoorproblemen, drugs/alcoholverslavingen en het P(re) M(enstrueel) S(yndroom) roet in het eten gooiden.
Deze keer zullen Peter Baten, Bert Stoltenborg, Wilco Zoethout en Philip de Haan Schiller op zijn grondvesten laten schudden.
’s Avonds vanaf 22:00 uur is het de beurt aan de band Spawn.
De muziek van SPAWN is niet in een hokje te plaatsen. Het is een dansbare mengelmoes van ska, rock, punk en reggae in een feestelijk gestoken jasje met een pompende blazerssectie.

Zondag 20 september is er vanaf 16:00 uur de band De Draad kwijt.
De Draad Kwijt heeft al vele aankondigingen gehad, variërend van boyband tot dansorkest. Maar één ding is zeker. Een optreden van ‘De Draad Kwijt’ is nooit hetzelfde. Dit is mede te danken aan de vrije avond/set-indeling en de participatie van het publiek.
Het doel is om gedurende een optreden vele bekende en soms onbekende liedjes de revue te laten passeren. Sommigen in de originele uitvoering, anderen in een totaal ander jasje. Daarbij is het mogelijk dat er nummers door elkaar worden gespeeld of zelfs tegelijkertijd! Bob Marley samen met Guus Meeuwis?! VOF de kunst en The Police tegelijkertijd?! Bij de Draad Kwijt wel!
Voor alle dagen is de entree vrij.

Doordat de setlist niet vooraf vast staat, kan de avond alle kanten op en zijn de muzikanten vrij om in te spelen op de sfeer en vanzelfsprekend op de wensen van de aanwezigen. Wanneer het publiek zich gaat mengen in het optreden, bijvoorbeeld door meezingen of meespelen, is het feest compleet! We kunnen natuurlijk niet elk nummer spelen, maar we kunnen het zeker proberen, dat is onze insteek!